Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. decembra 2022, 19:56
Čas čítania 0:34

Nezamestnanej čašníčke zmenilo život päťmiestne číslo. V bláznivej lotérii v Španielsku rozdali 2,5 miliardy eur za večer

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Výherkyňa prvej ceny použije peniaze na kúpu bytu v Madride, kde jej deti chodia na základnú školu.

Dva dni pred Štedrým dňom vyžrebovali v Španielsku tradičnú vianočnú lotériu El Gordo. Najvyššiu výhru – 4 milióny eur – získala nezamestnaná čašníčka pôvodom z Peru.

Výhry žrebovali v priamom prenose verejnoprávnej televízie RTVE v madridskej opere Teatro Real, pričom čísla výherných žrebov oznamovali spevom žiaci z madridskej školy San Ildefonso. Celkovo sa rozdelilo vyše 2,5 miliardy eur, o 112 miliónov eur viac ako v roku 2021.

Výherkyňu, ktorú identifikovali len krstným menom Perla, okamžite obkľúčili reportéri. Prezradila, že pred dvoma rokmi prišla o prácu v kaviarni a žreby do lotérie si kupovala všade, kam tento rok prišla. Výherný 20-eurový tiket s číslom 05490 si kúpila v Astúrii na severe Španielska.

Lotériu prevádzkuje štát a z jej výnosov podporuje viacero charitatívnych projektov. Jej historické počiatky siahajú do roku 1763, keď kráľ Karol III. potreboval peniaze na reorganizáciu štátnej správy. Súčasnú podobu získala vianočná lotéria v roku 1812.

Domov
Zdieľať
Diskusia