Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
21. decembra 2022 o 17:54
Čas čítania 0:36

Ruské námorníctvo dostane novú hypersonickú raketu, súčasné obranné systémy by ju mali zrejme problém zachytiť

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa Putina sa ruská armáda každým dňom zlepšuje. Prezident plánuje posilniť aj bojovú pripravenosť svojej jadrovej triády.

Ruské námorníctvo dostane v januári novú hypersonickú raketu. Miestna vláda je zároveň pripravená podporovať ozbrojené sily bez finančných obmedzení. Na vedenie vojny na Ukrajine dostanú ruské sily všetko, čo budú potrebovať, vyjadril sa Vladimir Putin.

V prejave pred vysokými armádnymi predstaviteľmi Putin prisľúbil, že „od januára bude trieda fregát Admirál Gorškov vyzbrojená novou hypersonickou raketou Zirkón, ktorá nemá vo svete obdobu“. Ďalej dodal, že ich ozbrojené sily sa každým dňom zlepšujú, a vyhlásil, že Rusko posilní aj bojovú pripravenosť jadrovej triády.

Putin vojna
Zdroj: TASR/AP


Podľa ruského prezidenta budú pozornosť venovať aj dronom. Ich dôležitosť sa podľa neho ukázala počas prebiehajúcej vojny na Ukrajine. Onedlho by mala byť pripravená aj ťažká medzikontinentálna balistická raketa Sarmat, ktorou budú vyzbrojené pozemné sily.


Na stretnutí Putina s predstaviteľmi ozbrojených síl vystúpil so správou o vývoji konfliktu na Ukrajine minister obrany Sergej Šojgu. Upozornil, že ruské sily tam čelia spojeným ukrajinským a západným silám, keďže západné krajiny dodávajú Kyjevu zbrane aj peniaze.

Domov
Zdieľať
Diskusia