Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová TASR
21. decembra 2022, 7:21
Čas čítania 0:32

ZSSK posilní pred sviatkami vlakovú dopravu. Posilnené budú pravidelné linky aj IC vlaky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najvyťaženejšie vlaky majú už teraz obsadenosť okolo 70 %. Posilnené budú pravidelné linky aj IC vlaky.

Železničná spoločnosť Slovensko pred vianočnými sviatkami a po Novom roku posilní vlakovú dopravu, informuje o tom riaditeľ odboru komunikácie Tomáš Kováč.

Priemerná obsadenosť najvyťaženejších vlakov je podľa neho zatiaľ na úrovni 70 %. Priblížil, že národný dopravca vlakovú dopravu posilní o 11 diaľkových vlakov a o 38 vozňov posilní 25 IC vlakov. „Podľa technických možností jednotlivých vlakov budú posilnené aj niektoré pravidelné IC vlaky, pri ktorých je predpoklad vyššieho záujmu o cestovanie, a to o jeden až tri vozne,“ vysvetľuje Kováč, pričom pripomína, že preprava je pre všetkých cestujúcich spoplatnená a možná iba s platným IC cestovným dokladom obsahujúcim miesto.


ZSSK odporúča cestujúcim, aby si kupovanie lístka nenechávali na poslednú chvíľu. „Cestovné lístky a rezervácie miesta si môžu zakúpiť nielen v pokladniciach ZSSK, ale pohodlne aj prostredníctvom e-shopu či mobilnej aplikácie Ideme vlakom,“ dodal hovorca ZSSK.

Domov
Zdieľať
Diskusia