Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
20. decembra 2022, 8:56
Čas čítania 0:40

Kongres odporučil trestne stíhať Donalda Trumpa. Ten obviňuje vyšetrovateľov z pokusu zabrániť mu v kandidatúre

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Záverečnú správu by mal výbor v plnom znení zverejniť v stredu.

Výbor Snemovne reprezentantov amerického Kongresu vyšetrujúci útok davu na Kapitol zo 6. januára minulého roka v pondelok jednomyseľne rozhodol, že odporučí príslušným orgánom začať trestné stíhanie bývalého prezidenta Donalda Trumpa.

Výbor zložený zo siedmich demokratov a dvoch republikánov navrhuje stíhať Trumpa a jeho spolupracovníkov za podnecovanie k vzbure, bránenie v úradnom výkone, sprisahanie s cieľom podviesť americkú vládu a podanie falošných výpovedí.

„Trump prehral voľby v roku 2020 a dobre to vedel, avšak napriek tomu sa rozhodol ostať v úrade prostredníctvom rozsiahleho plánu zameraného na zmarenie výsledkov volieb a zablokovanie odovzdania moci,“ povedal predseda výboru Bennie Thompson z Demokratickej strany.

Donald Trump na svojej sociálnej sieti Truth Social napísal, že falošné obvinenia vznesené osobitným výborom Kongresu vyšetrujúcim nepokoje zo 6. januára 2021 už boli predložené a na ich základe sa konal druhý pokus o jeho impeachment (súdna žaloba podaná na voleného funkcionára – pozn. red.). „Vyhral som presvedčivo,“ konštatoval exprezident.

„Celé toto súdne konanie je také isté, ako bol impeachment — jednostranný pokus odsunúť mňa a Republikánsku stranu na vedľajšiu koľaj,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia