Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. decembra 2022, 17:33
Čas čítania 0:43

Kontaminovaný špenát spôsobil ľuďom v Austrálii halucinácie. Dal sa kúpiť v bežnom obchode

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa predstaviteľov baby špenát kúpený v predajni Costco s dátumom spotreby 16. december nie je bezpečný na konzumáciu a ľudia, ktorí ho majú doma, by ho mali vyhodiť.

Deväť ľudí v austrálskom meste Sydney malo po konzumácii špenátu rôzne reakcie na otravu vrátane halucinácií. Špenát bol podľa predpokladov neúmyselne kontaminovaný nejakou prímesou. 

Zdravotnícky úrad austrálskeho štátu Nový Južný Wales v Sydney uviedol, že ľudia zo štyroch rôznych domácností potrebovali liečbu po možnom priotrávení potravinami, konkrétne kontaminovaným baby špenátom od spoločnosti Riviera Farms kúpeným vo veľkoobchode Costco.

Zdravotnícky úrad po predbežnom vyšetrovaní varoval pred prípadnými závažnými príznakmi súvisiacimi s konzumáciou špenátu vrátane blúznenia, stavu zmätenosti, halucinácií, rýchleho tepu srdca a rozmazaného videnia. Podľa predstaviteľov baby špenát kúpený v predajni Costco s dátumom spotreby 16. december nie je bezpečný na konzumáciu a ľudia, ktorí ho majú doma, by ho mali vyhodiť.

Riaditeľ Informačného centra pre jedy v štáte Nový Južný Wales doktor Darren Roberts pre noviny Sydney Morning Herald povedal, že niektorí pacienti sú aj viac než deň po objavení príznakov stále chorí.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Tí pacienti, ktorým bolo naozaj zle, mali také jasné halucinácie, že videli okolo seba veci, ktoré tam vôbec neboli,“ povedal Roberts. „Nikto nezomrel, takže nás to teší a dúfame, že to tak aj zostane. Ale tí ľudia sú naozaj chorí,“ upozornil.

Domov
Zdieľať
Diskusia