Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
16. decembra 2022, 12:22
Čas čítania 0:47

NAKA pomohla rozpustiť medzinárodný gang. Z Brazílie pašovali lieky Slovákom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti zo Slovenska a z Česka spojili sily v boji proti organizovanej skupine. Drogy mali rozosielať pomocou Slovenskej pošty.

Slovenská a česká polícia spoločne vyšetrujú organizovanú skupinu, ktorá obchodovala s liekmi. Rozsah zločinov odhadujú na viac ako 1,25 milióna eur. Na Slovensku obvinili z pašovania drog tri osoby a v Česku päť vrátane hlavy medzinárodného gangu. Vo veci aktuálne prebieha dokazovanie, informovala policajná hovorkyňa.

„Lieky z Brazílie mala dovážať na české územie. Po ich triedení ich mala následne odovzdávať svojim predajcom, predovšetkým na slovenskom území. Následne mali lieky distribuovať konečným užívateľom, prevažne prostredníctvom komerčných služieb Slovenskej pošty,“ načrtla policajná hovorkyňa.

Podľa vyšetrovateľov bola skupina aktívna od roku 2016. Najväčšiu aktivitu vyvíjala v rokoch 2019 až 2021. Dohodu o medzinárodnom vyšetrovacom tíme uzavreli polície v septembri tohto roka. Vznikla aj na základe minuloročnej akcie s krycím názvom Liečiteľka.

„Pri domových prehliadkach na území SR sme zaistili lieky s účinnou látkou zolpidem, neurol, alprazolam, diazepam, bromazepam, midazolam a iné. Išlo o takmer 1 500 tabliet. Jedna z obvinených osôb mala na území Slovenska predať lieky za viac ako 425 000 eur. Obvineným sme zaistili na účtoch viac ako 170 000 eur, dve nehnuteľnosti a dve vozidlá. Pri týchto veciach je totiž podozrenie, že sú ziskom z trestnej činnosti,“ dodala. 

Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia