Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
16. decembra 2022 o 14:31
Čas čítania 0:38

VIDEO: V Berlíne prasklo veľkoobjemové akvárium, voda z neho zaplavila ulice

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V populárnej turistickej atrakcii sa nachádzalo asi 1 500 druhov tropických rýb.

V polyfunkčnej budove DomAquarée v Berlíne prasklo veľkoobjemové akvárium. Voda z neho zaplavila aj ulice v centre mesta. Na ulicu sa zrútili aj časti fasády budovy.


„Akvárium je poškodené, uniká z neho voda. Situácia v tejto chvíli nie je jasná,“ uviedla miestna hasičská služba na sociálnej sieti Twitter. Zároveň dodala, že na miesto bolo vyslaných 100 hasičov.


DomAquarée sa nachádza na Ulici Karla Liebknechta – hlavnej dopravnej tepne v centre Berlína. Po nehode ju museli uzavrieť. Centrum pre dopravné informácie na Twitteri uviedlo, že sa na ceste nachádza „extrémne veľa vody“. 

1 500 druhov tropických rýb

Podľa webovej stránky budovy DomAquarée bol AquaDom najväčším voľne stojacim cylindrickým akváriom na svete. V populárnej turistickej atrakcii sa nachádzalo asi 1 500 druhov tropických rýb. Akvárium obsahovalo až milión litrov slanej vody a v roku 2020 bolo zmodernizované. 

Domov
Zdieľať
Diskusia