Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. decembra 2022 o 21:12
Čas čítania 0:35

Celé Slovensko pokryje poľadovica, upozorňujú meteorológovia. Kde bude situácia najhoršia? (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Druhostupňová výstraha pred tvorbou poľadovice je vo štvrtok od 22.00 h predbežne vydaná pre takmer celé Slovensko. Trvať má aj v piatok 16. 12.

Meteorológovia upozorňujú na tvorbu poľadovice, ktorá sa môže od štvrtkového večera ojedinele vytvárať na celom území Slovenska. Severné oblasti môže potrápiť i vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav o tom informuje na svojom webe.

Druhostupňová výstraha pred tvorbou poľadovice je vo štvrtok od 22.00 h predbežne vydaná pre takmer celé Slovensko. Trvať má aj v piatok 16. 12. Meteorologička Nikoleta Hrušková už skôr upozornila, že na mnohých miestach sa môže vyskytnúť mrznúci dážď, pri ktorom sa bude tvoriť poľadovica.

Okresy Banská Bystrica, Ružomberok, Brezno, Liptovský Mikuláš, Tvrdošín a Poprad môže potrápiť aj vietor na horách. Prvostupňová výstraha je vydaná predbežne do piatkového popoludnia. Krátkodobo môže vietor na horách dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

Na celom území Slovenska sa môže od štvrtkového večera vyskytnúť aj hmla. V tejto súvislosti vydali meteorológovia najnižší stupeň výstrahy.

Počasie výstrahy 16.12
Zdroj: SHMÚ
Správy z domova nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia