Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. decembra 2022 o 6:46
Čas čítania 0:31

Zima priniesla na Ukrajinu aj stovky priotrávených ľudí. Smrť z nadýchania oxidu uhoľnatého spôsobujú generátory

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Len od začiatku decembra sa na Ukrajine priotrávilo oxidom uhoľnatým 97 ľudí.

Na Ukrajine v posledných týždňoch narástol počet prípadov otravy oxidom uhoľnatým. Spôsobuje to najmä fakt, že ľudia musia z dôvodu výpadkov elektrického prúdu po ruských útokoch používať generátory a kachle na drevo, no niekedy ich nevedia správne obsluhovať. V utorok o tom informovali ukrajinskí predstavitelia. 


Len v novembri úrady zaznamenali 368 prípadov priotrávenia oxidom uhoľnatým, bolo medzi nimi i 92 detí, viedol hovorca ukrajinskej civilnej obrany Olexandr Choružnyj. Dodal, že týmto jedovatým plynom sa udusilo 20 osôb.


Len od začiatku decembra sa na Ukrajine priotrávilo oxidom uhoľnatým 97 ľudí vrátane 25 detí a o život prišlo 14 osôb, vyhlásil hovorca.


Agentúra DPA pripomína, že pre ruské útoky na ukrajinskú energetickú sieť sú na väčšine územia Ukrajiny na dennom poriadku výpadky prúdu. Domácnosti preto musia používať generátory, prípadne kúriť uhlím či drevom.

Domov
Zdieľať
Diskusia