Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová TASR
13. decembra 2022, 15:17
Čas čítania 0:43

Bývalý český poslanec Dominik Feri sa postavil pred súd. Obžalovali ho z dvoch znásilnení a jedného pokusu oň

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Feri odmieta, že by sa dopustil sexuálneho násilia. Chce súdu predostrieť dôkazy o svojej nevine.

Bývalého českého poslanca Dominika Feriho obžalovali z dvoch znásilnení a jedného pokusu o znásilnenie.

„Štátna zástupkyňa Obvodného štátneho zastupiteľstva pre Prahu 3 podala na Obvodný súd pre Prahu 3 včera obžalobu na jednu fyzickú osobu,“ povedal k prípadu hovorca Štátneho zastupiteľstva Cimbala. „Obvinenej osobe je obžalobou kladené za vinu konanie opísané pod tromi skutkami a kvalifikované ako dva dokonané trestné činy znásilnenia a jeden pokus o trestný čin znásilnenia,“ upresnil hovorca.


Bývalému poslancovi podľa servera hrozí desaťročné väzenie, pretože v jednom prípade je stíhaný za znásilnenie 17-ročného dievčaťa.


„Vítam, že po takmer dvojročnom čakaní budem môcť súdu predložiť dôkazy dokladajúce moju nevinu,“ uviedol exposlanec Feri. Prebiehajúce konanie doteraz nemohol verejne komentovať, médiá preto publikovali podľa neho len jednostranné vyjadrenia. „To sa čoskoro zmení,“ dodal.


Polícia ho začala vyšetrovať vlani, keď Deník N a server A2arm publikovali svedectvá viacerých žien a dievčat, ktoré bývalý politik údajne znásilnil alebo sa o to pokúsil.


Feri sa za svoje správanie ospravedlnil, rezignoval na poslanecký mandát a zriekol sa účasti vo voľbách do Poslaneckej snemovne v roku 2020. Odmieta však, že by sa dopustil sexuálneho násilia.

Domov
Zdieľať
Diskusia