Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. decembra 2022, 14:54
Čas čítania 0:38

Bielorusko začalo s neplánovanou previerkou vojska. Vyvoláva to obavy, že môže zaútočiť na Ukrajinu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Vojaci budú nacvičovať rýchly presun do určenej oblasti, použitie vybavenia a stavbu mostov.

Bielorusko, blízky spojenec Ruska, spustilo v utorok neohlásenú previerku bojovej pripravenosti vojakov, oznámilo ministerstvo obrany v Minsku. 

O armádnom cvičení rozhodol bieloruský prezident Alexandr Lukašenko, pričom vojaci budú nacvičovať rýchly presun do určenej oblasti, použitie vybavenia a stavbu mostov ponad rieky Neman a Berezina na západe a východe Bieloruska.

„Na toto obdobie je naplánovaný prevoz vojenského vybavenia a príslušníkov armády a bude dočasne obmedzený pohyb civilistov po určitých verejných cestách a častiach terénu,“ uviedol bieloruský rezort obrany vo vyhlásení.

Najnovšia vojenská aktivita Bieloruska spolu s minulotýždňovým protiteroristickým cvičením vyvoláva obavy, že Rusko môže v nasledujúcich mesiacoch vystupňovať svoj útok na Ukrajinu aj z územie Bieloruska.

Minsk síce uvádza, že do vojny na Ukrajine nevstúpi, no Lukašenko už predtým vyslal bieloruských vojakov spolu s ruskými do blízkosti ukrajinských hraníc. Zdôvodnil to hrozbou zo strany Ukrajiny a Západu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Lukašenko je najbližším spojencom ruského prezidenta Vladimira Putina a Moskve pred inváziou na Ukrajinu poskytol bieloruské územie na vyslanie jej vojakov či odpaľovanie rakiet na Ukrajinu.

Domov
Zdieľať
Diskusia