Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. decembra 2022, 12:34
Čas čítania 0:49

Pri streľbe na odľahlom vidieckom mieste v austrálskom štáte Queensland prišlo o život šesť ľudí vrátane dvoch mladých policajtov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Počas prestrelky na policajtov zaútočili najmenej dvaja ozbrojení strelci.

Strelec v austrálskom štáte Queensland zastrelil šiestich ľudí. V pondelok popoludní k nehnuteľnosti neďaleko mestečka Wieambila asi tri hodiny západne od Brisbane dorazili štyria policajti, ktorí mali preveriť informácie o nezvestnom Nathanielovi Trainovi.

Zaútočili na nich najmenej dvaja ozbrojení strelci, pričom dvaja policajti utrpeli vážne zranenia a zomreli na mieste činu. Išlo o 26-ročnú Rachel McCrowovú a 29-ročného Matthewa Arnolda. Počas prestrelky bol zabitý aj sused, uviedla polícia.

Jednej z policajtiek sa podarilo privolať pomoc a po niekoľkohodinovom obliehaní proti ozbrojeným obyvateľom nehnuteľnosti krátko pred polnocou zasiahla špeciálna policajná jednotka. Zomreli pri tom dvaja muži a jedna žena. Ako uviedla komisárka queenslandskej polície Katarina Carrollová, všetci traja sú považovaní za páchateľov útoku.

15. marca 2024, 13:47 Čas čítania 1:28 Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok

Carrollová dodala, že miestna polícia konala na základe žiadosti úradov zo susedného zväzového štátu Nový Južný Wales, aby skontrolovala informácie o Nathanielovi Trainovi, ktorý bol pred 12 mesiacmi nahlásený ako nezvestný. Podľa komisárky vyšetrovanie incidentu stále pokračuje a zatiaľ je priskoro povedať, či útočníci prilákali políciu k nehnuteľnosti pod falošnou zámienkou.

Domov
Zdieľať
Diskusia