Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. decembra 2022, 8:37
Čas čítania 0:53

Londýnske letiská kolabujú z dôvodu snehovej kalamity. Čerstvá nádielka úplne zablokovala Stansted

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zrušené alebo meškajúce lety hlásili všetky londýnske letiská.

Veľkú Britániu aj jej hlavné mesto Londýn trápia snehové prehánky a mrznúca hmla. Letisko Stansted, ktoré obsluhuje predovštekým nízkonákladové aerolinky, bolo dokonca nútené úplne pozastaviť svoju prevádzku. Ostatné londýnske letiská podľa BBC tiež zrušili alebo odložili desiatky letov.

Vedenie letiska Stansted o znefunkčnení svojej jedinej odletovej dráhy informovalo v nedeľu večer. Ako dôvod uviedlo odpratávanie snehu v dôsledku poveternostných podmienok. Jeho hovorca doplnil, že meškania letov zaznamenali už skôr v dôsledku odmrazovania lietadiel. Cestujúcim odporučil, aby si pravidelne overovali aktuálny stav svojich letov u svojej leteckej spoločnosti. 

Najväčšie londýnske letisko Heathrow, ktoré zrušilo vyše 50 letov, uviedlo, že pasažierov udržiava v bezpečí a snaží sa ich dostať do cieľových destinácií čo najrýchlejšie. Aerolinka British Airways, uviedla, že sa zákazníkom ospravedlnila a každému, komu bol zrušený let, vracia peniaze alebo mení rezerváciu a v prípade potreby poskytuje občerstvenie a hotelové poukážky.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Letisko Gatwick uzatvorilo jednu zo svojich pristávacích dráh v nedeľu. Okrem niekoľkých meškajúcich či zrušených letov, muselo 28 ďalších počas uzávierky presmerovalo na iné letiská.

Očakáva sa, že mrazivé poveternostné podmienky budú pokračovať aj dnes večer a môžu spôsobiť ďalšie komplikácie. Britský meteorologický úrad naďalej varuje pred možnými meškaniami na pozemných komunikáciách a ďalším rušením spojov železničnej a leteckej dopravy.

. Správy zo sveta nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia