Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
12. decembra 2022, 7:51
Čas čítania 0:51

„Všetkých vás zabijem!“ kričal muž so zbraňou v talianskej kaviarni. Medzi tromi obeťami je aj blízka osoba premiérky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Niekoľko obetí je vo vážnom stave v nemocnici.

Tri ženy prišli o život pri streľbe, ktorá sa v nedeľu dopoludnia odohrala v kaviarni v Ríme. Ďalšie štyri osoby utrpeli zranenia, pričom niektoré z nich sa nachádzajú vo vážnom stave v nemocnici. Strelcom bol 57-ročný muž, ktorého po incidente na mieste zadržala polícia.

Streľba sa odohrala v kaviarni v rímskej štvrti Fidene na stretnutí spoločenstva vlastníkov bytov. Páchateľ počas neho vytiahol zbraň a zo zatiaľ nezistených príčin začal strieľať. Podľa The Guardian bol strelec v spore s niektorými zo svojich obetí. Medzi nimi je aj blízka priateľka talianskej premiérky Giorgie Meloniovej.

„Vošiel do miestnosti, zavrel dvere a zakričal ‚Všetkých vás zabijem' a potom začal strieľať,“ povedal k priebehu jeden zo svedkov. Útočníka sa zúčastnením podarilo premôcť a odzbrojiť ešte pred príchodom polície.

Giorgia Meloniová zverejnila po útoku na Facebooku nedávnu fotografiu, na ktorej je po boku jednej z obetí Nicoletty Golisanovej a priznala, že sú blízke priateľky. „Nie je správne zomrieť takto,“ napísala premiérka o žene, po ktorej ostal manžel a 10-ročné dieťa. „Nicoletta bola šťastná a krásna v červených šatách, ktoré si pred pár týždňami kúpila na oslavu 50. narodenín. Pre mňa bude vždy takto krásna a šťastná.“

Meloniová
Premiérka Meloniová na sociálnej sieti uverejnila fotografiu s jednou z obetí. Zdroj: Facebook/Giorgia Meloni
. Správy zo sveta nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia