Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik
11. decembra 2022, 18:31
Čas čítania 0:42

Žena predstierala pôrod, aby prinútila lietadlo núdzovo pristáť. Z paluby neskôr vybehlo 27 migrantov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Žena je zadržaná za občiansku neposlušnosť. Po utečencoch aktuálne pátrajú španielske úrady.

Španielske úrady vyšetrujú kuriózny incident, ku ktorému došlo počas letu z marockej Casablanky do tureckého Istanbulu. Lietadlo spoločnosti Pegasus Airlines s 288 pasažiermi muselo totiž núdzovo pristáť na letisku El Prat v Barcelone po tom, čo žena na palube mala porodiť. Neskôr sa však zistilo, že pôrod len predstierala, informuje Unilad.

Ženu previezli do nemocnice Sant Joan de Deu. Lekári však nezistili žiadne známky pôrodu, takže ju z nemocnice prepustili. Polícia ju medzitým zatkla za narušenie verejného poriadku falošným poplachom pre svoj fingovaný pôrod a je zadržaná za občiansku neposlušnosť.

Katalánska vláda však uviedla, že počas núdzového pristátia bez povolenia opustilo lietadlo najmenej dvadsaťsedem ľudí, ktorí sa pokúsili utiecť počas evakuácie „tehotnej“ ženy. Policajtom sa podarilo chytiť trinásť členov posádky a pátrali po zvyšných štrnástich. Dvoch z nich napokon našli na letisku. Čaká ich deportácia zo Španielska.

Policajti štrnásť migrantov vrátane ženy predstierajúcej pôrod zadržali. Päť z nich sa dobrovoľne vrátilo na palubu, voči ôsmim ďalším úrady začali proces deportácie. Zvyšné osoby sú na úteku a je po nich vyhlásené pátranie.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: TASR/DPA
. Správy zo sveta nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Domov
Zdieľať
Diskusia