Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ondřej Jarůšek
11. decembra 2022, 8:34
Čas čítania 1:11

Najmladší bojovník v histórii UFC ukončil súpera za necelé tri minúty. „Čím ho, sakra, kŕmia?“ reagujú zápasníci

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Najmladší bojovník v histórii UFC ukončil súpera za necelé tri minúty. „Čím ho, sakra, kŕmia?“ reagujú zápasníci
Zdroj: Sean M. Haffey/Getty Images

Raul Rosas Jr. vyhral svoj debut v UFC a súpera ukončil hneď v prvom kole.

Mladučký zápasník Raul Rosas Jr. má za sebou debut snov. V noci zo soboty na nedeľu stál vo svojom prvom zápase pod hlavičkou najslávnejšej MMA ligy sveta UFC, kde potvrdil, že aj napriek svojmu mladému veku je postrachom aj pre skúsenejších súperov.

Sily si s ním zmeral 29-ročný Jay „The Joker“ Perrin, ktorý s čerstvo 18-ročným dravcom nevydržal ani tri minúty. Rosas Jr. ho ukončil v čase 2:44 na submisiu (face-crank) a stal sa tak najmladším bojovníkom, ktorý kedy v UFC zvíťazil.

Americký bojovník s mexickými koreňmi, ktorý 18. narodeniny oslávil iba pred dvoma mesiacmi, je zatiaľ v siedmich zápasoch neporazený. Drvivú väčšinu súperov pritom ukončil a len raz bojoval celé tri kolá. Svojím najnovším dominantným víťazstvom na turnaji UFC 282 v Las Vegas si vyslúžil mnoho obdivných reakcií z radov slávnych bojovníkov, píše server MMA Fighting.

„Bude z neho ten najviac cool stredoškolák všetkých čias, a to ešte ani nemá vodičák,“ napísal bojovník Belal Muhammad. „Čím toho chlapca, sakra, kŕmia?“ pýtal sa ďalší UFC zápasník Jamahal Hill. „Zrodila sa hviezda,“ komentoval Derek Brunson.

„Wow! Ohromne pôsobivá a bezchybná výhra pre Rosasa. Perrin sa už dokázal dostať z niekoľkých ťažkých pozícií, ale grapplingová úroveň Rosasa je vyššia ako u väčšiny dnešných UFC bojovníkov. Teda, samozrejme, výnimkou šampióna bantamovej váhy,“ uviedol Aljamain Sterling, ktorý v tejto divízii aktuálne drží opasok.

Raul Rosas Jr. sa do UFC prebojoval v septembri tohto roku. V šou Dana White's Contender Series vtedy jednohlasne porazil na body Manda Gutierreza a šéfa UFC oslnil natoľko, že mu ponúkol zmluvu. V tom čase mal zápasník iba 17 rokov a stal sa najmladším bojovníkom, aký kedy prišiel do UFC. A malé ciele si teda nekladie. Do 20 rokov totiž chce byť šampiónom UFC v bantamovej váhe.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UFC (@ufc)

Domov
Zdieľať
Diskusia