Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
9. decembra 2022, 19:40
Čas čítania 0:38

Generálny tajomník NATO sa obáva vojny medzi Ruskom a Alianciou. Môže sa stať niečo veľmi zlé, priznáva v rozhovore

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Najužitočnejšia vec, čo môže momentálne NATO robiť, je vojensky podporovať Ukrajinu.

Generálny tajomník NATO pre nórsku televíziu NRK priznal, že sa bojí, že rusko-ukrajinský konflikt môže prerásť do vojny Ruska s Alianciou. Tá sa však snaží, aby sa takémuto scenáru vyhla.

„Ak sa niečo pokazí, môže sa stať niečo naozaj zlé,“ hovorí a upokojuje to tvrdením, že NATO sa snaží z celých síl o to, aby vojna neeskalovala do väčšieho konfliktu. „Obávam sa, že vojna na Ukrajine sa vymkne spod kontroly a rozšíri sa do veľkej vojny medzi Alianciou a Ruskom. Ale som presvedčený, že sa tomu vyhneme.“

Bývalý nórsky premiér tiež povedal, že to, čo sa dá momentálne spraviť, je podporovať Ukrajinu. „V určitom okamihu sú rozhovory zbytočné. Putin sa rozhodol použiť silu a moc. Čo pomáha, je vojenská podpora Ukrajiny. Len silná Ukrajina vedie k mieru,“ hovorí. 

„Svet sa posúva vpred každým desaťročím. NATO je silnejšie ako pred rokmi. V neposlednom rade Putin podcenil našu schopnosť vzájomne sa chrániť a brániť. Kým to budeme robiť, sme v bezpečí,“ uzavrel Stoltenberg.

Domov
Zdieľať
Diskusia