Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
9. decembra 2022, 12:22
Čas čítania 0:46

Basketbalistka Grinerová bezpečne pristála v Spojených štátoch. Výmena väzňov prebehla bez problémov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prezident Joe Biden povedal, že Grinerová je v dobrej nálade, no potrebuje čas a priestor na zotavenie.

Americká basketbalistka Brittney Grinerová bezpečne dorazila do Spojených štátov. Z ruského väzenia ju prepustili v rámci medzinárodnej výmeny väzňov. Z amerického väzenia sa, naopak, dostal neslávne známy obchodník so zbraňami Viktor Bout.

Výmena prebehla na letisku v Abú Zabí. Prezident Joe Biden povedal, že Grinerová je v dobrej nálade, no potrebuje čas a priestor na zotavenie. Po prílete do San Antonia jej ponúkli zdravotné vyšetrenie, keďže v ruskej trestaneckej kolónii strávila dlhší čas v tvrdých podmienkach. 

Basketbalistke po prílete na moskovské letisko vo februári tohto roku v batožine našli konopný olej do elektronickej cigarety. Ruský súd ju uznal vinnou z pašovania drog a hviezdu odsúdil na 9 rokov väzenia. 

Spojené štáty americké vymenili basketbalistku za „obchodníka so smrťou“ Viktora Bouta. Ten si v USA odpykával 25-ročný trest za medzinárodné pašovanie zbraní. Podľa analytikov je to pre Ruskú federáciu pomerne výhodná výmena, keďže Bout bol zapletený v rôznych pašeráckych operáciách po celom svete.

Domov
Zdieľať
Diskusia