Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
9. decembra 2022 o 8:44
Čas čítania 0:33

Ukrajinská tajná služba ukončila razie v objektoch pravoslávnej cirkvi. Našli ukradnuté ikony a propagandistické materiály

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Séria pátraní a kontrol v diecézach ukrajinskej pravoslávnej cirkvi sa začala v októbri tohto roku.

Ukrajinská bezpečnostná služba ukončila sériu razií v cirkevných objektoch v diecézach ukrajinskej pravoslávnej cirkvi, ktorá bola donedávna súčasťou moskovského patriarchátu. Od jari sa vyhlásila za nezávislú od Moskvy. Podľa ukrajinských orgánov činných v trestnom konaní sa pri prehliadkach v objektoch cirkvi našla okrem iného zbierka ikon ukradnutých ruskými jednotkami z juhoukrajinského mesta Cherson.

Ukrajinské bezpečnostné zložky okrem toho zhabali identifikačné preukazy vydané na meno federálneho poradcu vojensko-civilnej správy Ruskej federácie a ruské pasy patriace kňazom pravoslávnej cirkvi.

Našla sa aj vlajka neexistujúceho subjektu Novorossija a propagandistická literatúra, ako aj texty modlitieb oslavujúce Rusko a učebnice, v ktorých boli pochvalné zmienky o súčasnom kremeľskom režime.

Séria pátraní a kontrol v diecézach ukrajinskej pravoslávnej cirkvi sa začala v októbri tohto roku. V tlačových správach SBU sa vždy uvádzalo, že účelom týchto podujatí bolo preveriť, či sa priestory diecéz využívajú ako bunky „ruského sveta“.

Domov
Zdieľať
Diskusia