Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktória Ševelová
9. decembra 2022, 6:50
Čas čítania 0:39

Putin a jeho ľudia majú údajne plán pre prípad krajnej núdze. Ak by musel ujsť z krajiny, smeroval by do Južnej Ameriky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Argentína a Venezuela sú vraj dve hlavné možnosti, kam by mohli viesť Putinove kroky.

Vladimir Putin by mohol v prípade prehry vo vojne na Ukrajine utiecť do Južnej Ameriky. Jeho plány na evakuáciu z Ruska opísal pre Business Insider jeho bývalý poradca Abbas Galľamov.


Galľamov naposledy pracoval pre Putina v roku 2010, no stále vraj platí, že Kremeľ má záložný plán s neoficiálnym názvom Noemova Archa. Ide o núdzový protokol, ktorý by bol aktivovaný v prípade, že by pre Putina zrazu začalo byť v Rusku prihorúco. „Okolie lídra nevylučuje, že prehrá vojnu, stratí moc a bude sa musieť urgentne niekam evakuovať,“ vysvetľuje Galľamov.

Putinov evakuačný plán údajne najprv rátal aj s evakuáciou do Číny, no neskôr túto myšlienku vypustil, pretože šance na „spoluprácu“ s Čínou by vraj boli takmer nemožné. „Číňania sú príliš sebavedomí a príliš ostatnými pohŕdajú – najmä porazenými. Nádej, ako sa teraz ukázalo, im nestačí,“ povedal exporadca prezidenta, odvolávajúc sa na viaceré utajené zdroje vnútri Kremľa.

Argentína a Venezuela sú vraj momentálne dve hlavné možnosti, kam by mohli viesť v prípade štátnej krízy v Rusku Putinove kroky, dodal Galľamov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia