Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová TASR
6. decembra 2022, 22:22
Čas čítania 0:37

VIDEO: V tureckom parlamente sa pobili ako v akčnom filme, jeden poslanec je v kritickom stave. Dôvodom bol dôležitý zákon

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Poslanca po bitke hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Poslanca z tureckej opozičnej strany v utorok po bitke v parlamente hospitalizovali na jednotke intenzívnej starostlivosti. V rámci búrlivej diskusie o rozpočte ho udreli päsťou do tváre.


Fotografie tlačovej agentúry DHA ukazujú, ako 58-ročného zákonodarcu Hüseyina Örsa udrel za účasti všetkých členov parlamentu poslanec Zafer Isik z vládnucej Strany spravodlivosti a rozvoja. Niekoľko ďalších poslancov sa pri bitke ocitlo na zemi.


Örsonov stav je podľa jeho straníckej kolegyne kritický. Podľa tureckej tlačovej agentúry opozičného poslanca musela do nemocnice odviezť sanitka. Örs má problémy so srdcom a preventívne ho umiestnili na jiske, píše americká nezisková tlačová agentúra AP.


K bitkám v tureckom parlamente dochádza bežne, pripomína agentúra AP. V roku 2020 sa strhol pästný súboj počas napätej diskusie o zapojení armády Turecka do bojov v Sýrii, píše medzinárodná tlačová agentúra AFP.


Vládna strana AKP tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana incident nekomentovala.

Domov
Zdieľať
Diskusia