Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. decembra 2022, 12:37
Čas čítania 0:41

Hegerovu vládu chce odvolať aj Kollárov poslanec. Hlasovať budú ešte pred Vianocami

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Igor Matovič za návrhom vidí Sulíkovu snahu o pomstu.

Mimoriadna schôdza parlamentu k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde sa začne vo štvrtok o 14.00 h, informoval predseda NR SR Boris Kollár. Hlasovať o návrhu by sa po jeho prerokovaní mohlo v utorok 13. decembra o 11.00 h.

Návrh na vyslovenie nedôvery vláde Eduarda Hegera podala opozičná SaS. Argumentuje, že kabinet nedokáže riešiť problémy ľudí a že prestal bojovať proti mafii a korupcii. Pod návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze dodali podpisy aj nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho.

Premiér v reakcii vyhlásil, že líder SaS Richard Sulík chce povaliť už tretiu demokratickú protikorupčnú vládu za posledných 12 rokov. Heger i líder OĽaNO Igor Matovič odmietajú, že by vláda nebola schopná pomáhať ľuďom, i to, že by stratila protikorupčný charakter.

Sulík už avizoval, že 20 poslancov z jeho klubu bude hlasovať za vyslovenie nedôvery vláde. Návrh podporia aj poslanci okolo Pellegriniho. Smer-SD avizoval, že bude „vždy hlasovať za odvolanie, či už ide o individuálneho člena vlády alebo celú vládu“.

Podporu návrhu avizoval, pre neúspešné odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca, aj koaličný poslanec zo Sme rodina Martin Borguľa.

Domov
Zdieľať
Diskusia