Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
2. decembra 2022, 11:26
Čas čítania 0:43

Minister Mikulec porušil zákon, definitívne rozhodli úrady. Obstarával cez firmu, ktorú mu dohodil Matovičov kamarát

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Miliónovú zákazku neobstarali transparentne.

Ministerstvo vnútra pod vedením Romana Mikulca porušilo zákon o verejnom obstarávaní, keď si na manažovanie utečeneckej krízy na jar tohto roka vybralo eventovú firmu Dustream production, informuje šéfka Nadácie Zastavme korupciu Zuzana Petková na Facebooku. 

Úrad pre verejné obstarávania definitívne rozhodol o porušení zákona po tom, čo sa ministerstvo vnútra voči rozhodnutiu ÚVO odvolalo. Otázny je v tejto chvíli postih, ktorý bude ministerstvo niesť. „Zákon porušený bol, ministerstvo konalo diskriminačne a zmluvu podpísať nemalo. Zrejme zaplatí pokutu,“ konštatuje Petková. 

Ministerstvo porušilo zákon, keď na jar zazmluvnilo firmu Dustream production bez riadnej súťaže. Firma mala dodať komplexný manažment procesu evidencie, transportu a starostlivosti o utečencov z Ukrajiny. Zaujímavosťou je, že do tejto zákazky sa zameriavala len na organizovanie podnikových osláv. 

Podľa Úradu pre verejné obstarávanie Mikulcov rezort porušil „princípy transparentnosti, rovnakého zaobchádzania a nediskriminácie hospodárskych subjektov“. Poukazuje práve na možný konflikt záujmov.

24. marca 2024, 6:20 Čas čítania 11:38 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí

Ministerstvu odporučil firmu Július Slovák, ktorý je blízkym človekom Eduarda Hegera, pred voľbami v roku 2020 pre neho napríklad zháňal preferenčné hlasy. Podnikateľ Slovák sa pozná aj s Igorom Matovičom, keďže sa staral o ozvučenie volebnej noci v roku 2020.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia