Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radim Šlechta
1. decembra 2022, 19:52
Čas čítania 0:35

Zásah trval polícii 77 minút. Rodičia obetí ju žalujú o 27 miliárd dolárov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Rodiny obetí útoku na základnej škole v Uvalde žaľujú orgány činné v trestnom konaní. Zásah im vraj trval príliš dlho.

Rodiny zastrelených detí zo základnej školy v Uvalde v štáte Texas podávajú hromadnú žalobu na orgány činné v trestnom konaní. Chcú odškodné vo výške 27 miliárd amerických dolárov, informuje CNN.

Niekoľko dní pred začiatkom letných prázdnin prebehla na základnej škole v Uvalde hromadná streľba. Tragická udalosť si vyžiadala životy 12 detí a 2 učiteliek, pričom minimálne 17 ďalších osôb bolo zranených. 

Išlo o druhú najväčšiu streľbu na spojenej základnej a strednej škole v Texase. Žalobcovia ako hlavný dôvod zlyhania polície uvádzajú extrémne dlhý čas, kým sa dostala k samotnému zásahu.

„Namiesto rýchleho vykonania organizovanej a koordinovanej reakcie na strelca, ktorý prenikol do inak ‚zabezpečených' školských budov na základnej škole Robb, čakali orgány činné v trestnom konaní sedemdesiatsedem minút, čo ukazuje ich nefunkčnosť,“ píše sa v obžalobe.

Žaloba uvádza, že streľba spôsobila pozostalým citovú a psychickú ujmu a fakt, že zásah zabral polícii taký dlhý čas, k tomu výrazne prispel. 

Domov
Zdieľať
Diskusia