Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
1. decembra 2022, 16:58
Čas čítania 0:29

Za pivo si v Európe priplatíme. Druhý najväčší výrobca očakáva extrémny nárast nákladov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Druhý najväčší výrobca piva na svete očakáva v budúcom roku skokové zvýšenie vstupných nákladov na hektoliter piva.

Holandská pivovarnícka spoločnosť Heineken plánuje v budúcom roku zvýšiť ceny piva, aby vykompenzovala rastúce náklady na suroviny a energiu. Zdražovať sa bude najmä v Európe. 

Druhý najväčší výrobca piva na svete očakáva v budúcom roku skokové zvýšenie vstupných nákladov na hektoliter piva. Veľkú rolu hrajú aj výrazne vyššie náklady na energiu. Heineken preto plánuje zvýšiť ceny, aby pokryl väčšinu z nárastu výrobných cien. 

Pivovarom sa tento rok podarilo vďaka zvyšovaniu cien do značnej miery ochrániť svoje marže, no existuje limit, pokiaľ ide o to, do akej miery spotrebitelia zvládnu neustále zdražovanie. Nekontrolovateľná inflácia a vysoké náklady na potraviny a energie totiž znižujú kúpyschopnosť domácností. 

Holandský pivovar v budúcom roku očakáva stabilné až mierne zvýšenie objemu predaja na rozvíjajúcich sa trhoch a pokles predaja v Európe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia