Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. novembra 2022, 11:56
Čas čítania 0:48

Zhabaný majetok ruských oligarchov chce EÚ darovať Ukrajine. Rusko by za vojnové zločiny zaplatilo viac ako 300 miliárd eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Predsedníčka EK Ursula von der Leyenová na svojom účte na Twitteri v stredu ráno uviedla, že „Rusko musí zaplatiť za svoje hrozné zločiny“.

Európska komisia by mala v stredu predstaviť možnosti, ako zhabať majetok ruského štátu a oligarchov a potrestať aj touto cestou Rusko za vojnové zločiny páchané na Ukrajine.

Predsedníčka EK Ursula von der Leyenová na svojom účte na Twitteri v stredu ráno uviedla, že „Rusko musí zaplatiť za svoje hrozné zločiny“. Spresnila, že eurokomisia bude spolupracovať s Medzinárodným trestným súdom v Haagu a pomôže zriadiť špecializovaný súd, ktorý bude súdiť ruské vojnové zločiny.

„Zmrazením prostriedkov oligarchov a aktív jeho centrálnej banky sa s našimi partnermi postaráme o to, aby Rusko zaplatilo za skazu, ktorú spôsobilo,“ uviedla šéfka exekutívy EÚ.
Eurokomisia v tejto súvislosti rozoslala veľvyslancom členských krajín pri EÚ potrebné dokumenty s možnosťami, ako postihovať ruských oligarchov.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Výsledkom by mohlo byť získanie takmer 300 miliárd dolárov zmrazených aktív ruskej centrálnej banky, ako aj aktív a príjmov jednotlivcov a subjektov uvedených na sankčnom zozname EÚ. 

Domov
Zdieľať
Diskusia