Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktória Ševelová
29. novembra 2022, 18:08
Čas čítania 0:39

Z Bratislavy do Košíc rýchlejšie ako kedykoľvek predtým. Železničná spoločnosť Slovensko avizuje zmeny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V histórii Slovenska sme ešte nemali rýchlejšie spojenie dvoch častí našej krajiny.

Železničná spoločnosť Slovensko avizuje zmeny vo vlakovej doprave, najmä pri diaľkových trasách. Cestujúci sa od 11. decembra 2022 dostanú z Košíc do Bratislavy za 4 hodiny a 31 minút, informovali tvnoviny.sk. IC vlaky budú rýchlejšie o 49 minút oproti novým expresným vlakom. 

Podľa ZSSK sme v histórii Slovenska ešte nemali rýchlejšie spojenie dvoch častí našej krajiny. „Napríklad vlak IC 44 Košice – Viedeň, ktorý prepája východ Slovenska s Rakúskom, bude rýchlejší po Bratislavu o 12 minút, čím dosiahne najrýchlejšie pravidelné spojenie západu s východom Slovenska v histórii IC vlakov. Trasu Košice – Bratislava zvládne za 4 hodiny a 31 minút,“ zaznelo v tlačovej správe ZSSK.

Momentálne trasa Bratislava – Košice a späť trvá 4 hodiny a 51 minút. Po novom táto istá trasa bude cestujúcim trvať 4 hodiny a 42 minút. 

ZSSK sa vyjadrilo, že IC vlaky ušetria čas aj na trase Žilina – Bratislava. „Tú v priemere prejdú za 1 hodinu a 37 minút namiesto 1 hodiny a 45 minút, ako je to v aktuálne platnom grafikone.“

Domov
Zdieľať
Diskusia