Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
27. novembra 2022, 8:09
Čas čítania 0:54

Influencerka zo Slovinska dostala mastnú pokutu, lebo svoje dieťa zneužívala na reklamu. Pár mal podľa úradov postupovať inak

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Detská práca je v krajine striktne regulovaná.

V Slovinsku pokutovali prvých influencerov za zneužívanie vlastného dieťaťa na nelegálnu detskú prácu. „Inšpekcia vydala rozhodnutie o priestupku a uložila pokutu 1 500 eur, keďže influencerka nezískala od inšpektorátu práce povolenie na zamestnanie pre osobu mladšiu ako 15 rokov,“ vysvetlila inšpekcia práce pre redakciu 24ur. Pár influencerov sa proti rozhodnutiu odvolal.

Slovinské úrady momentálne neriešia iný obdobný prípad. Je však pravdepodobné, že vykonajú viac podobných kontrol. 

V Slovinsku existujú na prácu detí mladších ako 15 rokov prísne výnimky. Deti sa môžu zúčastňovať na nakrúcaní, príprave a predvádzaní umeleckých, scénických a iných diel v oblasti kultúrnej, umeleckej, športovej a reklamnej činnosti. Pred začatím pracovného výkonu je však potrebné získať špeciálne povolenie.

Pracovný čas detí, ktoré vykonávajú ľahké práce počas školských prázdnin, nesmie trvať viac ako 35 hodín týždenne. Práca dieťaťa počas školského roka mimo času určeného na vyučovanie nesmie trvať viac ako dve hodiny denne a najviac 12 hodín týždenne.

20. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 7:07 Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor) Komička Hello Klaudi: Byť influencerom je luxus. To, že niekto dostane za reelsko mesačný plat chirurga, je bizár (Rozhovor)

V každom prípade platí, že deti majú zakázanú nočnú prácu medzi ôsmou hodinou večer a šiestou hodinou ráno a takisto im musí byť zaručený denný odpočinok v trvaní najmenej 14 po sebe nasledujúcich hodín.

Domov
Zdieľať
Diskusia