Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
26. novembra 2022, 17:38
Čas čítania 1:15

Matovič tvrdí, že sa mu z lekárskych odborárov prevrátil žalúdok: Ste vydierači, nadáva im v statuse a obviňuje ich z úplatkárstva

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jedného z lekárov obviňuje z úplatkárstva.

Na Úrade vlády dnes pokračovalo rokovanie medzi lekárskymi odborármi a predstaviteľmi vlády. Pred rokovaním obe strany deklarovali ochotu dohodnúť sa. Po stretnutí vyhlásil v statuse na Facebooku minister financií Igor Matovič symbolickú práceneschopnosť a uverejnil siahodlhý status.

Doposiaľ ich rokovanie zlyhávalo na nevyriešenej platovej otázke. Ostatných sedem bodov sa vláda zaviazala sľúbiť. Rokovanie prebehlo bez mediátora, keďže LOZ odmietla ponuku Slovenskej lekárskej komory. 

Vláda, LOZ
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Matovič tvrdí, že s odborármi odmieta ďalej rokovať. V statuse naznačuje, že jeden z vyjednávajúcich lekárov si od jeho rodiny za operáciu vypýtal úplatok. Nemenovaného doktora označil za „ľudský odpad“ a „bezcitného chrapúňa“. O lekároch, čo dali výpoveď, hovorí, že sú vydierači, ktorí si vzali za rukojemníkov celý národ.

„Nedokážem viac sedieť a ‚rokovať' s ľuďmi, pre ktorých chorý človek v nemocnici je len nástroj na vydieranie pre vlastný prospech. Rokoval som s odborármi cca 40 hodín, viac nebudem. Žalúdok sa mi definitívne prevrátil. Nie, nedokážem viac sedieť zoči-voči ľuďom, ktorí na rokovaní o sebe povedia, že sú ‚elita národa' a zároveň cynicky, chladnokrvne a s ironickým úsmevom vám šplechnú do očí, že im je jedno, kto bude liečiť ľudí bojujúcich o život v nemocniciach po 1. decembri. Vraj, ‚to bude už váš problém'. Niečo také odporné som ešte nezažil.“

 

Igor Matovič necháva dohodu s odborármi na premiérovi Eduardovi Hegerovi. „Budem chápať, keď im v niečom ustúpi, aj keď ich požiadavky už dávno presiahli hranicu boja za spravodlivú mzdu," zdôraznil šéf rezortu financií. Podotkol, že s odborármi rokoval približne 40 hodín.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Viaceré nemocnice na Slovensku pre hromadné výpovede lekárov od decembra rušia prípadne odkladajú plánované operácie. Pacientov na ne okrem iných neobjednáva Univerzitná nemocnica Bratislava, Nemocnica Poprad či Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana Prešov. 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNA) poslal riaditeľom nemocníc list, v ktorom im odporúča zvážiť všetky kroky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti od 1. decembra. Na zabezpečenie lôžok ich žiada o preplánovanie pacientov objednaných na plánovanú zdravotnú starostlivosť.

Domov
Zdieľať
Diskusia