Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. novembra 2022, 15:28
Čas čítania 0:58

Muž na výletnej lodi nechtiac padol do mora, keď šiel na záchod. Zachránili ho po 15 hodinách len vďaka tomu, ako sa zachoval

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Pobrežnú stráž zmobilizovala mužova sestra až na druhý deň ráno.

28-ročného cestujúceho výletnej lode Carnival Valor zachránili až 15 hodín po tom, ako spadol cez palubu. Americká pobrežná stráž ho v Mexickom zálive našla asi 35 kilometrov od pobrežia. BBC označilo úspešnú záchrannú akciu ako „zázrak na Deň vďakyvzdania“.

Muž spadol do vody po tom, ako svojej sestre v lodnom bare oznámil, že si musí odskočiť na záchod. Tá si myslela, že odišiel do izby, a posádku informovala až na druhý deň ráno, keď ho v nej nenašla.

Záchranárom potvrdil, že spadol cez palubuPobrežná stráž vzápätí vyhlásila koordinované pátranie, do ktorého sa okrem člnov zapojili aj lietadlá a helikoptéry. Pátranie komplikoval časový odstup od incidentu a z neho vyplývajúci obrovský rozsah hladiny, kde sa mohol muž nachádzať.

Uzimeného a vystrašeného muža nakoniec vytiahli z vody po šiestich hodinách pátrania. Celkovo tak vo vode strávil 15 hodín od momentu, keď prepadol cez palubu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

„Bol schopný povedať svoje meno a potvrdil, že spadol cez palubu. Vykazoval známky podchladenia, šoku a dehydratácie,“ informoval koordinátor pátrania Seth Gross, ktorý netajil svoj obdiv k obdivuhodnej kondícii muža. 

„Skutočnosť, že sa dokázal udržať nad hladinou vody tak dlho, je niečo, čo nemôžete považovať za samozrejmosť, a určite si to navždy zapamätám,“ povedal. Muža zachránilo len to, že dokázal zachovať chladnú hlavu, nevysilil sa príliš skoro a podarilo sa mu udržať hlavu nad hladinou, aby sa neutopil.

Domov
Zdieľať
Diskusia