Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
25. novembra 2022, 21:41
Čas čítania 0:52

MS 2022 v Katare: Neymar si v zápase so Srbskom poranil väzy v členku. Otázna je ďalšia účasť na turnaji, jeden zápas vynechá

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Neymar si v zápase so Srbskom poranil väzy v členku. Otázna je ďalšia účasť na turnaji, jeden zápas vynechá
Zdroj: TASR/AP

Zranenie členka utrpel aj ďalší Brazílčan – Danilo.

Brazília na čele s trénerom Titem bude musieť odohrať najbližší skupinový zápas na MS 2022 v Katare  proti Švajčiarsku bez Neymara, píše CNN.

Dôvodom je Neymarovo zranenie, ktoré si privodil po vyvrtnutí členka v zápase so Srbskom (2 : 0). Brazílska hviezda sedela po vystriedaní na striedačke v sklamaní. Pôvodné obavy o jeho zdravotný stav sa napokon potvrdili.

25. novembra 2022, 15:16 Čas čítania 1:19 MS 2022 v Katare: Brankár Walesu brutálne skopol útočníka. Červená karta a zlý výkon „drakov“ priniesli výhru Iránu MS 2022 v Katare: Brankár Walesu brutálne skopol útočníka. Červená karta a zlý výkon „drakov“ priniesli výhru Iránu

„Magnetická rezonancia ukázala poranenie laterálneho väzu na Neymarovom pravom členku spolu s malým opuchom kosti,“ povedal brazílsky tímový lekár Rodrigo Lasmar. Ten ďalej dodal, že vývoj zranenia budú sledovať každým dňom.

„Už teraz môžem povedať, že Neymar na pondelňajší zápas nebude k dispozícii. Naším cieľom je, aby sa do ďalšieho priebehu turnaja zotavil,“ dodal Lasmar. Na zranenie reagoval aj samotný Neymar. Ten prostredníctvom Instagramu uviedol, že  „dnešok je jeden z najťažších momentov v kariére a opäť na majstrovstvách sveta“. Narážal pritom na majstrovstvá sveta v Brazílii, keď utrpel zranenie platničiek.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa NJ 🇧🇷 (@neymarjr)


Tridsaťročný útočník francúzskeho PSG na záver dodal, že hoci je zranený, určite bude mať priestor na opätovné zasiahnutie do turnaja. Zranenie utrpel okrem Neymara aj Danilo, v jeho prípade však ide o poškodený väz v ľavom členku. Aj jeho štart v nadchádzajúcom zápase je vylúčený.

Brazília ako účastník G-skupiny má po odohratom zápase proti Srbsku na konte 3 body, rovnako ako Švajčiarsko, no vďaka lepšiemu skóre je na prvej pozícii. G-skupinu tvorí ako štvrtý účastník ešte Kamerun.

Neymar, MS 2022 v Katare
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia