Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
25. novembra 2022 o 15:16
Čas čítania 1:19

MS 2022 v Katare: Brankár Walesu brutálne skopol útočníka. Červená karta a zlý výkon „drakov“ priniesli výhru Iránu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Brankár Walesu brutálne skopol útočníka. Červená karta a zlý výkon „drakov“ priniesli výhru Iránu
Zdroj: Getty Images/Pool

Podobný zákrok brankára na hráča pritom nie je prvým na prebiehajúcom šampionáte.

Hoci bol v skupinovom zápase MS 2022 v Katare medzi Walesom a Iránom miernym favoritom práve Wales, po záverečnom hvizde sa z víťazstva tešili prekvapivo hráči Iránu. Už v 16. minúte dvihol varovný prst pre Wales záložník Iránu Ali Gholizade, ktorý strelil gól, no ten pre ofsajd neplatil.

Stav 0 : 0 platil až do 86. minúty, keď k lopte dobiehal útočník Karim Ansarifard. Oproti nemu sa za vidinou „zažehnania“ rozbehol aj brankár Walesu Wayne Hennessey. Útočník Iránu bol pri lopte skôr a dokázal ju špičkou kopačky posunúť, následkom čoho ju už nezasiahol brankár. V plnej rýchlosti nasledovala zrážka, čoho vyvrcholením bola spočiatku iba žltá karta pre Hennesseyho.


Guatemalský rozhodca Escobar po prezretí záznamu systémom VAR svoje rozhodnutie prehodnotil a 35-ročného brankára poslal červenou kartou preč z ihriska. Do brány sa postavil takisto skúsený brankár Danny Ward, no o jedného hráča oslabený Wales zápas iba dohrával a čakal na cennú remízu.

18. júla 2024 o 11:30 Čas čítania 0:16 KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024 KVÍZ: Otestuj svoju pamäť a zisti, ako pozorne si sledoval/-a EURO 2024

Tej sa však nedočkali, pretože v 98. minúte ďalekonosnou strelou spoza pokutového územia rozhodol o víťazstve pre Irán obranca Roozbeh Cheshmi. Wales napokon kapituloval a v 101. minúte dostal ďalší gól na 0 : 2 od  Ramina Rezaeiana, ktorý preloboval brankára aj dobiehajúceho obrancu.

Faulovaný Karim Ansarifard zápas dohral, v súboji s brankárom našťastie neutrpel žiadne zranenia, rovnako ani Hennessey. Podobný stret brankára s hráčom nie je na šampionáte prvým. V zápase Saudskej Arábie proti Argentíne, keď „arabskí sokoli“ prekvapujúco zvíťazili 2 : 1, sa škaredo zranil obranca Jasser Al-Šahrani. Toho kolenom do tváre zasiahol vlastný brankár Mohammed Al Owais.


Jasser Al-Šahrani po prevoze do nemocnice absolvoval operáciu pankreasu. Okrem toho sa bude doliečovať z otrasu mozgu, zo zlomeniny čeľuste, z vnútorného poškodenia hrudníka, brucha a vnútorného krvácania.

Domov
Zdieľať
Diskusia