Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
25. novembra 2022, 15:16
Čas čítania 1:19

MS 2022 v Katare: Brankár Walesu brutálne skopol útočníka. Červená karta a zlý výkon „drakov“ priniesli výhru Iránu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
MS 2022 v Katare: Brankár Walesu brutálne skopol útočníka. Červená karta a zlý výkon „drakov“ priniesli výhru Iránu
Zdroj: Getty Images/Pool

Podobný zákrok brankára na hráča pritom nie je prvým na prebiehajúcom šampionáte.

Hoci bol v skupinovom zápase MS 2022 v Katare medzi Walesom a Iránom miernym favoritom práve Wales, po záverečnom hvizde sa z víťazstva tešili prekvapivo hráči Iránu. Už v 16. minúte dvihol varovný prst pre Wales záložník Iránu Ali Gholizade, ktorý strelil gól, no ten pre ofsajd neplatil.

Stav 0 : 0 platil až do 86. minúty, keď k lopte dobiehal útočník Karim Ansarifard. Oproti nemu sa za vidinou „zažehnania“ rozbehol aj brankár Walesu Wayne Hennessey. Útočník Iránu bol pri lopte skôr a dokázal ju špičkou kopačky posunúť, následkom čoho ju už nezasiahol brankár. V plnej rýchlosti nasledovala zrážka, čoho vyvrcholením bola spočiatku iba žltá karta pre Hennesseyho.


Guatemalský rozhodca Escobar po prezretí záznamu systémom VAR svoje rozhodnutie prehodnotil a 35-ročného brankára poslal červenou kartou preč z ihriska. Do brány sa postavil takisto skúsený brankár Danny Ward, no o jedného hráča oslabený Wales zápas iba dohrával a čakal na cennú remízu.

15. apríla 2024, 13:30 Čas čítania 3:44 Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko Toto sú najkrajšie futbalové dresy, ktoré uvidíme na EURO 2024. Príjemne prekvapilo Španielsko aj Belgicko

Tej sa však nedočkali, pretože v 98. minúte ďalekonosnou strelou spoza pokutového územia rozhodol o víťazstve pre Irán obranca Roozbeh Cheshmi. Wales napokon kapituloval a v 101. minúte dostal ďalší gól na 0 : 2 od  Ramina Rezaeiana, ktorý preloboval brankára aj dobiehajúceho obrancu.

Faulovaný Karim Ansarifard zápas dohral, v súboji s brankárom našťastie neutrpel žiadne zranenia, rovnako ani Hennessey. Podobný stret brankára s hráčom nie je na šampionáte prvým. V zápase Saudskej Arábie proti Argentíne, keď „arabskí sokoli“ prekvapujúco zvíťazili 2 : 1, sa škaredo zranil obranca Jasser Al-Šahrani. Toho kolenom do tváre zasiahol vlastný brankár Mohammed Al Owais.


Jasser Al-Šahrani po prevoze do nemocnice absolvoval operáciu pankreasu. Okrem toho sa bude doliečovať z otrasu mozgu, zo zlomeniny čeľuste, z vnútorného poškodenia hrudníka, brucha a vnútorného krvácania.

Domov
Zdieľať
Diskusia