Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
24. novembra 2022, 15:09
Čas čítania 0:25

Eduard Heger požiadal okolité krajiny o pomoc v zdravotníctve. Ultimátum lekárskych odborov vyprší už o týždeň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Predsedovia vlád Vyšehradskej štvorky rokujú v Košiciach.

Premiér Eduard Heger požiadal predsedov vlád V4 o pomoc v zdravotníctve. Urobil tak počas rokovania predsedov vlád v Košiciach. Kolegovia premiéri mu deklarovali ochotu pomôcť v prípade, že by Slovensko potrebovalo od budúceho mesiaca lekárov do nemocníc.

O konkrétnych číslach sa nerozprávali, premiéri susedných krajín majú podľa Hegera preveriť možnosti. V prípade hospitalizácií v nemocniciach na pohraničí vedia tiež poskytnúť svoje kapacity.

Stretnutie premiéra Eduarda Hegera a ďalších členov vlády so zástupcami LOZ (15.11).
Stretnutie premiéra Eduarda Hegera a ďalších členov vlády so zástupcami LOZ (15.11). Zdroj: TASR/Úrad vlády SR

Lekárski odborári sa s vládou stále nedohodli. Dnes odmietli návrh ministra financií Igora Matoviča o stabilizačných príspevkoch a naďalej požadujú splnenie všetkých 8 požiadaviek. Ak sa odbory s vládou nedohodnú, k 1. decembru v nemocniciach skončí 2 100 lekárov, ktorí sú momentálne vo výpovediach.

Domov
Zdieľať
Diskusia