Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
16. novembra 2022, 10:33
Čas čítania 0:35

Na Havaji pršia „ohnivé“ mravce. Patria medzi najhoršie invazívne druhy na svete

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ostrovy sú týmito mravcami doslova zamorené.

Na havajskom ostrove Kauai hrozí zamorenie ostrova ohnivými mravcami. Uhryznutia mravcov, ktoré nie sú väčšie ako polovica sezamového semiačka, sú nesmierne bolestivé a s ich následkami môže človek bojovať ešte niekoľko týždňov, informuje SFGATE.

Malé „ohnivé“ mravce vedia spôsobiť zdravotné problémy domácim zvieratám, no predstavujú vážnu hrozbu pre obyvateľov Havaja aj pre turistov. „Menia spôsob života našich obyvateľov tu na Havaji,“ povedala Heather Foresterová, ktorá sa zameriava na výskum mravcov.

„Kedysi ste mohli ísť na túru a ísť na pláž. Mravce však na ľudí môžu pršať a bodať ich. Dosahy uštipnutia sa u ľudí rôznia. V silne zamorených oblastiach sa môžu mravce skutočne nasťahovať do domovov ľudí a štípu ich v posteliach,“ dodala vedkyňa. 

Úradníci vyzývajú obyvateľov, aby skontrolovali svoje záhrady a domovy a pomohli tak odhadnúť rozsah zamorenia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia