Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. novembra 2022 o 6:45
Čas čítania 1:09

Trump oznámil kandidatúru na prezidenta: Maznal si sa s extrémistami, odkázal mu Biden

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Úradujúci prezident Joe Biden takisto oznámil, že bude pravdepodobne kandidátom vo voľbách v roku 2024.

Bývalý americký prezident Donald Trump v stredu oficiálne oznámil, že v roku 2024 sa bude opäť uchádzať o úrad prezidenta Spojených štátov. Informovala o tom agentúra AP.

„Oznamujem svoju kandidatúru v prezidentských voľbách,“ povedal 76-ročný Trump.


Trump v príhovore ostro kritizoval svojho nástupcu Joea Bidena, ktorý podľa neho dovolil, aby USA boli krajinou plnou násilia a zločinu, kde prudko stúpajúce ceny ničia americké domácnosti a kde milióny nelegálnych prisťahovalcov prekračujú hranice s Mexikom.


Táto nová kandidatúra je Trumpovou treťou do Bieleho domu. K moci sa dostal v novembri v roku 2016, keď sa svojím víťazstvom v druhom kole prezidentských volieb postaral o vytvorenie najväčšieho novodobého politického prekvapenia. Trumpovi sa pred dvomi rokmi nepodarilo dosiahnuť znovuzvolenie. Trump však svoju porážku nikdy nepriznal a nikdy sa s ňou nezmieril – podobne ako časť jeho sympatizantov.

Momentálne je Trump jediným republikánskym kandidátom na úrad prezidenta USA. Veľké šance sa však v súboji o Biely dom dávajú guvernérovi štátu Florida Ronovi DeSantisovi.

Trump
Zdroj: TASR/AP

Biden: Trump sa maznal s extrémistami

Americký prezident Joe Biden v stredu reagoval na oznámenie Donalda Trumpa o ďalšej kandidatúre do Bieleho domu vyhlásením, že tento republikán počas výkonu funkcie zlyhal a Ameriku nechal padnúť.

12. júla 2024 o 10:30 Čas čítania 5:39 Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár

Svoj tweet z indonézskeho ostrova Bali, kde sa práve koná vrcholný samit skupiny G20, Biden doplnil o videokompiláciu, v ktorej sa uvádza, že Trump šéfoval ekonomike pre bohatých, útočil na systém zdravotnej starostlivosti i na práva žien, maznal sa s extrémistami a podnecoval násilný dav, keď sa pokúsil zvrátiť svoju prehru vo voľbách v roku 2020. V týchto voľbách Trumpa porazil práve demokrat Biden.


Úradujúci prezident Joe Biden takisto oznámil, že bude pravdepodobne kandidátom vo voľbách v roku 2024. V tom čase bude mať 81 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia