Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš Adéla Ježková
15. novembra 2022, 19:42
Čas čítania 0:54

Raketa zasiahla dedinu v Poľsku, zomreli dvaja ľudia. Poľský premiér zvolal mimoriadne zasadnutie bezpečnostnej rady

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Raketa zasiahla dedinu v Poľsku, zomreli dvaja ľudia. Poľský premiér zvolal mimoriadne zasadnutie bezpečnostnej rady
Zdroj: Refresher

Rusko ostreľovalo raketami Ukrajinu celé popoludnie. Zatiaľ nie je jasné, či šlo o úmysel alebo chybu.

Aktuálne informácie o dopade rakety ruskej výroby v Poľsku zverejňujeme v tomto článku

Na územie Poľska v utorok večer dopadli rakety. Zatiaľ nebolo potvrdené, či rakety dopadli na územie krajiny NATO v dôsledku masového ruského bombardovania ukrajinských miest, pri ktorom bolo odpálených viac ako 100 rakiet. O udalosti informuje server Express. Rakety údajne dopadli v meste Przewodów a zasiahli sušiareň obilia.

Udalosť momentálne vyšetrujú polícia, prokuratúra a armáda. Poľský premiér Mateusz Morawiecki urýchlene zvolal Výbor Rady ministrov pre národnú bezpečnosť a obranu, potvrdil hovorca vlády Piotr Müller.

„Situácia je vážna,“ napísal politológ

„Žarty nabok, situácia je vážna. ,Niečo‘ spadlo na Przewodów v okrese Hrubieszów. Dvaja ľudia sú mŕtvi. Kráter ukazuje na raketu crusie, ktorá mohla zablúdiť,“ napísal na Twitter poľský politológ Jarosław Wolski.

Ako upozorňuje poľský denník Wprost, Výbor Rady ministrov pre otázky národnej bezpečnosti a obrany bol zriadený nariadením premiéra Mateusza Morawieckeho v roku 2020. Jeho úlohou je zaistiť koordináciu príprav, činnosti a účinného rozhodovania v otázkach národnej bezpečnosti a obrany. Výbor sa skladá z predsedu, ministra národnej obrany, ministrov spravodlivosti, vnútra, koordinátora zvláštnych služieb a ministra zahraničných vecí. 

Domov
Zdieľať
Diskusia