Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
6. novembra 2022, 13:37
Čas čítania 0:32

Denník The New York Times označil Zuzanu Čaputovú ako vhodnú kandidátku na post generálnej tajomníčky NATO

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Denník The New York Times označil Zuzanu Čaputovú ako vhodnú kandidátku na post generálnej tajomníčky NATO
Zdroj: TASR/AP/Adrian Dennis/Pool Photo via AP

Prestížny americký denník sa v článku zaoberal otázkou, kto by sa mohol stať nástupcom Jensa Stoltenberga.

Americký denník The New York Times označil slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú za možnú vhodnú kandidátku na post generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO). 

Denník sa v článku podrobne zaoberal otázkou, kto by sa mohol stať nástupcom Jensa Stoltenberga, ktorému sa končí funkčné obdobie na jeseň budúceho roka.

The New York Times menuje viacero žien, napríklad kanadskú ministerku financií Chrystie Freeland. Poukazuje na to, že aj Európa má niekoľko „silných kandidátok“, napríklad premiérku Estónska Kaju Kallas, bývalú prezidentku Chorvátska (2015 až 2020) Kolindu Grabar-Kitarovic či slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú.

Podľa Denníka N kancelária prezidentky nepovedala, či ju s takouto ponukou niekto kontaktoval. Zuzana Čaputová sa touto možnosťou zatiaľ nezaoberá.

„Pani prezidentka túto zmienku vníma skôr ako ocenenie zahraničnej politiky SR. Plne sa koncentruje na výkon svojej funkcie a podobnými hypotetickými úvahami sa nezaoberá,“ píše v stanovisku hovorca Martin Strižinec.

Domov
Zdieľať
Diskusia