Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adam Novosad TASR
30. októbra 2022, 12:44
Čas čítania 1:09

Agenti Kremľa údajne prenikli do mobilu britskej expremiérky Liz Trussovej. Získali z neho prísne tajné informácie

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Agenti Kremľa údajne prenikli do mobilu britskej expremiérky Liz Trussovej. Získali z neho prísne tajné informácie
Zdroj: Flickr/Number 10/na voľné použitie

Hackeri získali informácie o vojne na Ukrajine aj dodávkach zbraní.

Ruskí agenti sa údajne nabúrali do telefónu expremiérky Liz Trussovej, keď bola britskou ministerkou zahraničných vecí. Z telefónu Trussovej následne podľa medializovaných správ získali prístup k prísne tajným a citlivým informáciám. 


Denník The Mail on Sunday vo svojom spravodajskom materiáli citoval nemenované bezpečnostné zdroje, podľa ktorých agenti údajne pracujúci pre Kremeľ získali v Trussovej osobnom mobilnom telefóne prístup k diskusii o vojne na Ukrajine. V diskusii sa okrem iného hovorilo o dodávkach zbraní Kyjevu na obranu proti ruskej agresii.

Hackeri vraj získali prístup k rozhovorom Trussovej s jej spojencom Kwasim Kwartengom, ktorý svojho času kritizoval vtedajšieho premiéra Borisa Johnsona.


Hackerský útok bol odhalený v lete, keď bola Trussová ministerkou zahraničných vecí a viedla kampaň na post líderky Konzervatívnej strany a budúcej premiérky. Hackerom sa údajne podarilo získať nad mobilom takú rozsiahlu kontrolu, že Briti ho museli zamknúť do trezoru v bližšie nešpecifikovanej budove vlastnenej štátom.

17. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 10:32 Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami

 

Opozícia žiada riadne prešetrenie hackerského útoku Hovorca súčasnej vlády Spojeného kráľovstva, ktorej teraz šéfuje Rishi Sunak, sa odmietol vyjadriť k bezpečnostným opatreniam týkajúcim sa jednotlivých členov vlády. Podľa hovorcu má britský kabinet spoľahlivé systémy na ochranu svojich členov pred kybernetickými hrozbami.


Britskí opoziční politici teraz vyzvali na vyšetrovanie medializovaných tvrdení, že predpokladaní agenti Kremľa sa nabúrali do mobilného telefónu expremiérky Liz Trussovej. „Je nevyhnutné, aby sa všetky tieto bezpečnostné otázky vyšetrili a riešili na najvyššej úrovni,“ apelovala labouristka Yvette Cooperová, ktorá sa venuje vnútornej bezpečnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia