Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. októbra 2022 o 15:07
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

Polícia bude jazdiť na zelený pohon. Ministerstvo avizuje obrovský nákup hybridov a elektromobilov

ZAUJÍMAVOSTI POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Tieto modely budú čoskoro patriť polícii.

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky informovalo o uzavretí zmlúv na nákup nových policajných áut. Tie dodajú Kia Bratislava, Todos, Eurent Slovakia a Škoda Auto. Vozidlá majú byť dodané maximálne do 410 dní.

„Vozový park polície sa doplní o 752 nízkoemisných áut. Dodávatelia majú po podpise zmluvy maximálne 410 dní na dodanie vozidiel, pričom prvé vozidlá by mohli byť dodané už v marci 2023,“ vyjadril sa šéf rezortu vnútra Roman Miulec.

Polícia
Zdroj: facebook.com/ministerstvovnutraSR

Konkrétne pôjde o 654 áut s plug-in hybridným pohonom a 98 vozidiel na čisto elektrický pohon. „550 ks PHEV SUV v policajnom prevedení dodajú spoločnosti Todos, s. r. o., so 400 ks Toyota RAV 4 PHEV, EURENT SLOVAKIA, s. r. o., so 120 ks, BMW X3 xDrive 30ks a KIA Bratislava, s. r. o., s 30 ks KIA SPORTAGE PHEV,“ uvádza ministerstvo.

Polícia bude disponovať 57 kusmi KIA SPORTAGE PHEV v civilnom vyhotovení, 33 kusmi vozidiel Škoda Octavia Combi iV, 14 PHEV SUV vo vyhotovení do náročnejšieho terénu,10 KIA EV6, 83 kusmi Škoda ENYAQ 60 a 5 kusmi čisto elektrických dodávok CITROËN JUMPY FURGON.

Anketa:
Páči sa ti farba nových automobilov polície?
Áno.
Nie.
Áno.
72 %
Nie.
28 %
Domov
Zdieľať
Diskusia