Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták TASR
21. októbra 2022, 13:13
Čas čítania 0:51

VIDEO: Vladimir Putin mal zrejme počas návštevy cvičiska pri sebe jadrový kufrík

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Ide o ďalšie zastrašenie zo strany ruského prezidenta.

Ruský prezident Vladimir Putin mal pri sebe počas štvrtkovej návštevy cvičiska v Riazanskej oblasti pre mobilizovaných záložníkov možno jadrový kufrík, domnieva sa televízia Sky News.

Putina na cvičisku natáčajú pri strieľaní z ostreľovačskej pušky a taktiež ako objíma vojakov. Šéfa Kremľa počas návštevy cvičiska sprevádzal ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Na jednom zo záberov je v pozadí vidieť muža s kufríkom, o ktorom sa niektorí pozorovatelia domnievajú, že môže ísť o ruský jadrový kufrík známy ako čeget. Čeget je súčasťou automatického systému na velenie a ovládanie ruských strategických jadrových zbraní. Podľa televízie Sky News existujú tri takéto kufríky, pričom jeden z nich má ruský prezident neustále poruke.

Obsah kufríka však nemožno overiť, a tak sa Sky News domnieva, že ide len o ďalšie strašenie zo strany ruského prezidenta. V poslednom čase sa stále viac skloňuje možnosť použitia jadrových zbraní. 

Putin nedávno vyhlásil, že na ochranu ruského územia vrátane štyroch anektovaných ukrajinských oblastí je odhodlaný použiť „všetky dostupné prostriedky“. Podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev v nadväznosti na to otvorene hovoril o možnom použití strategických jadrových zbraní na ochranu krajiny.

Anketa:
Myslíš, že má Vladimir Putin na videu jadrový kufrík?
Áno.
Nie.
Neviem.
Áno.
24 %
110 Hlasov
Nie.
59 %
273 Hlasov
Neviem.
17 %
78 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia