Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
21. októbra 2022, 8:42
Čas čítania 0:59

Hovorca prezidentky Strižinec sa otvorene prihlásil k tomu, že je gej: Nenechajme v tom Romana z Teplárne samého

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Hlasovanie parlamentu o partnerskom spolužití ho neprekvapilo. Podľa Strižinca je najväčším úspechom to, že vôbec otvorili schôdzu.

Hovorca prezidentky Martin Strižinec v rozhovore pre Denník N otvorene hovorí o tom, že je gej. „Nenechajme v tom Romana samého,“ povedal o majiteľovi Teplárne, pred ktorou minulý týždeň zavraždili dvoch ľudí z queer komunity. „Ako jeden z mála rozvíja komunitný život ako vo veľkých mestách,“ dodal Strižinec.

Od parlamentu nemal žiadne očakávania. To, že návrh zákona o partnerskom spolužití neprešiel, ho neprekvapilo. „Od tohto parlamentu sa nedá čakať nič. Najväčší úspech je, že sa začala schôdza.“ Nemyslí si, že by súčasným zložením Národnej rady SR mohol prejsť zákon o registrovaných partnerstvách. 

„My sa stále tvárime, že nie je rok 2022.“ Dúfa, že si jeden druhého po tejto strašnej udalosti začneme vážiť viac. Napriek všetkému vidí posun vo vnímaní spoločnosti queer ľudí na Slovensku. „Kde boli doteraz? Báli sa vyjsť na ulicu. Boli sme tu vždy,“ dopĺňa.

Po tragických udalostiach sa k LGBTI+ ľuďom v živom vysielaní prihlásil aj moderátor Rasťo Iliev, ktorý vyzval, aby to isté urobili aj ostatné osobnosti. Svojim hosťom prečítal homofóbne výroky slovenských politikov.

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Strižinec si myslí, že je na rozhodnutí každého člena LGBTI+ komunity, či sa bude chcieť verejne ozvať. „Rozumiem, keď má niekto pochybnosti a bojí sa spraviť coming out, hlavne teraz. Vidno, že sa niečo pohlo, a mnohí cítia, že je vhodný čas niečo povedať, no namiesto toho sa ešte viac uzavrú. Je to škoda. Ale je to veľmi osobné rozhodnutie a nedokážem niekomu poradiť, aby to urobil. Každý prežíva vlastnú dilemu, či ho príjmu najbližší alebo kolegovia,“ povedal hovorca prezidentky Zuzany Čaputovej.

Domov
Zdieľať
Diskusia