Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
16. októbra 2022, 11:32
Čas čítania 1:11

Moderátor Rastislav Iliev sa v relácii V politike prihlásil ku komunite LGBTI+ a vyzval známe osobnosti, aby urobili to isté

Kategória:
Politika
Uložiť Uložené
Moderátor Rastislav Iliev sa v relácii V politike prihlásil ku komunite LGBTI+ a vyzval známe osobnosti, aby urobili to isté
Zdroj: ta3/propagační materiál

Jana Bittó Cigániková sa pri prvých slovách rozplakala a tragédiu označila aj za vlastné zlyhanie.

Moderátor politickej diskusie TA3 V politike Rastislav Iliev na úvod relácie svojim hosťom Györgyovi Gyimesimu z OĽaNO, Jane Bittó Cigánikovej z SaS a Erikovi Tomášovi z Hlasu-SD prečítal najznámejšie homofóbne výroky súčasných politikov, s ktorými následne konfrontoval svojich hostí.

György Gyimesi na úvod odsúdil tragédiu, ktorá sa stala na Zámockej ulici v podniku pre LGBT+ komunitu Tepláreň. Zároveň dodal, že „necíti žiadnu zodpovednosť za obete“, pretože strelec bol podľa jeho slov radikalizovaný útokmi v Spojených štátoch a na Novom Zélande.

Jana Bittó Cigániková sa pri prvých slovách rozplakala a tragédiu označila aj za vlastné zlyhanie. Za homofóbny výrok svojho šéfa Richarda Sulíka sa ospravedlnila.

Ako Erik Tomáš, tak ani samotná strana Hlas-SD sa k celej tragédii doposiaľ nevyjadrili. Tomáš to odôvodnil tým, že ide o politizáciu situácie. „Táto téma sa evidentne dotýka aj vás, pán moderátor,“ preto túto tragédiu odsúdil a vyjadril úprimnú sústrasť.

Moderátor Rastislav Iliev verejne vyzval politikov, hercov a celú spoločnosť, aby podporili LGBT+ komunitu, pričom sa k nej sám prihlásil. „A tí, čo mi chcete poslať nenávistné správy, choďte radšej za svojimi deťmi, ktoré ste možno týždeň nevideli, a zaujímajte sa o ne.“

Takisto vyzval osobnosti, aby sa nebáli prihlásiť ku komunite LGBTI+.

Gyimesi na výzvu konkrétnej pomoci, akú by LGBTI+ komunite ponúkol, povedal, že nikomu nepomôže, ak bude z vládnej budovy visieť dúhová vlajka. Dôležité je podľa neho hovoriť o pomoci pri dedení, čerpaní práce neschopnosti či nahliadnutí do zdravotnej dokumentácie.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Som za to, aby sa na školách viedlo k tolerancii. Nielen k LGBTI komunite, ale ku všetkým menšinám,“ povedal György Gyimesi. Sám však nevie, či by podporil zmenu v učebných osnovách.

Jana Bittó Cigániková v školách toleranciu vidí. Chýba jej však tolerancia priamo k LGBTI komunite. „Namiesto toho, aby sa o tom hovorilo, narážame na odpor u kresťansky orientovaných politikov,“ dodala Cigániková.

Domov
Zdieľať
Diskusia