Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
19. októbra 2022, 16:29
Čas čítania 0:46

Po fiasku návrhu SaS poveril Eduard Heger prípravou legislatívy na posilnenie práv LGBTI+ ľudí Viliama Karasa

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Návrh SaS o partnerskom spolužití v dnešnom hlasovaní neprešiel parlamentom do druhého čítania.

Minister spravodlivosti Viliam Karas dostal telefonické poverenie pripraviť legislatívu na posilnenie práv LGBTI+ komunity. Premiér Eduard Heger zároveň avizoval, že na blížiacom sa samite lídrov Európskej únie chce otvoriť aj tému terorizmu a problematiku regulácie obsahu sociálnych sietí.

Záujem o prípravu legislatívy vraj prejavil sám nový minister spravodlivosti. Podľa Hegera má na nej začať pracovať bezodkladne. Termín predloženia návrhu však nešpecifikoval. V reakcii na neschválenie návrhu poslancov SaS o partnerskom spolužití premiér uviedol, že ako predsedovi vlády je mu „prirodzenejšie“, keď pôjde legislatívna zmena v tejto oblasti cez vládu.

Heger
Eduard Heger pred pochodom za odsúdenie nenávisti voči LGBTI komunite v Bratislave 14. októbra 2022. Zdroj: TASR/Dano Veselský

Premiér počas dnešnej tlačovej konferencie zároveň potvrdil, že on sám bol primárnym cieľom páchateľa, ktorý na Zámockej ulici v Bratislave zastrelil dvoch queer ľudí. „Nemôžem potvrdiť ďalšie mená, keďže je to v stave vyšetrovania. Bol som vypočutý, ale neviem, kto ďalší, nebol som oboznámený so spisom,“ uviedol. 

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Podobne ako prezidentka Zuzana Čaputová v dnešnom prejave v Európskom parlamente v Štrasburgu, aj Eduard Heger avizoval, že v súvislosti s útokom v Bratislave chce hovoriť o regulácii sociálnych sietí z hľadiska obsahu.

„Vidíme, že sociálne siete napriek už dostupnej legislatívne zanedbávajú túto povinnosť, niekedy reagujú neskoro alebo reagujú až po opakovaných apeloch, alebo nedostatočne. Toto sa musí zmeniť,“ povedal.

Domov
Zdieľať
Diskusia