Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
17. októbra 2022, 10:16
Čas čítania 0:43

Naša spoločnosť nie je fér k LGBTI+ komunite, odkazuje Marcinková. Poslanci SaS žiadajú o podporu návrhu partnerského spolužitia

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanci SaS vyzvali kolegov z koalície, aby podporili návrh na zavedenie partnerského spolužitia.

Poslanci z klubu SaS Vladimíra Marcinková a Ondrej Dostál vyzvali koalíciu, aby podporila návrh na zavedenie partnerského spolužitia.

Na rokovanie parlamentu sa tento návrh dostane v utorok. Ondrej Dostál v ňom navrhuje, aby mohli osoby žijúce v rovnakej domácnosti nahliadať do zdravotnej dokumentácie alebo dediť. Ide o kompromisný návrh, ktorý vychádza z programového vyhlásenia vlády. 

Podľa poslankyne Vladimíry Marcinkovej spoločnosť nie je fér k LGBTI+ komunite. Tvrdí, že žijeme v atmosfére, kde si osoby rovnakého pohlavia nemôžu dovoliť ani pridávať spoločné fotky na internet alebo sa na verejnosti držať za ruky či pobozkať.

Myslí si, že tento návrh by mohol pomôcť. „Spojme politické sily, aby sme týmto ľuďom dali aspoň základný balík práv, ktorý im dovolí žiť dôstojný partnerský život. Buďme fér,“ povedala Marcinková. Pripomína, že nejde o tému, v ktorej by mali politici viesť hodnotové spory. „Je to téma ľudskosti, spravodlivosti a slušnej spoločnosti,“ dodala s tým, že SaS by rada zašla v balíku práv ešte ďalej.

Poslanec Ondrej Dostál pripomenul, že Slovensko je jednou zo šiestich krajín Európskej únie, ktoré nemajú žiadnym spôsobom upravené vzájomné vzťahy osôb rovnakého pohlavia.

Marcinková
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia