Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
16. októbra 2022, 17:35
Čas čítania 0:43

„Zabili ste kus mňa a kus nás všetkých. Vy všetci ste vrahovia,” povedal na pochode Joey, bývalý partner zastreleného Matúša

Kategória:
News
Uložiť Uložené
„Zabili ste kus mňa a kus nás všetkých. Vy všetci ste vrahovia,” povedal na pochode Joey, bývalý partner zastreleného Matúša
Zdroj: Reprofoto/DennikN

Od štvrtka sa v rámci Slovenska organizujú desiatky pochodov.

V Bratislave sa konal ďalší pochod po streľbe v podniku Tepláreň s názvom „Zostávame v uliciach//Antifašistický pochod mestom na Námestí SNP v Bratislave na vyjadrenie podpory queer komunite“.

V rámci rečníkov vystúpil aj Joey, bývalý partner zavraždeného Matúša. S ďalšou obeťou, Jurajom, boli najlepší kamaráti. Vo svojom príhovore žiadal ochranu pre všetkých. Politikov vyzval, aby priznali krv Matúša a Juraja na svojich rukách.

„Zabili ste kus mňa a kus nás všetkých. Vy všetci ste vrahovia, pretože ignorantstvom ste dopustili, že sa to stalo,“ povedal Joey. So smútkom v hlase dodal, že nemá nádej na zmenu po tejto tragédii. „Na vašu úroveň neklesnem. Chcete pred pravdou utekať, no vy ste za to zodpovední,“ dodal.

Svoju frustráciu prisudzuje tomu, že aj napriek tragédii sa stále cíti ohrozený on, aj rodičia obetí a ďalších ľudí z LGBTI+ komunity. Joey ďalej povedal, že je v kontakte s Jurajovou mamou, ktorú označil za „mamu nás všetkých“. Kontakt sa mu podarilo nadviazať aj s rodinou Matúša.


Po sérii príhovorov, kde zazneli aj konkrétne požiadavky na zmenu prístupu k LGBTI+ komunite, sa stovky zúčastnených pešo presunuli pred parlament.

Domov
Zdieľať
Diskusia