Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
14. októbra 2022, 15:56
Čas čítania 0:40

Prezidentský palác vyvesil dúhovú vlajku. Dnešný pochod podporujú aj viaceré bratislavské prevádzky

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Prezidentský palác vyvesil dúhovú vlajku. Dnešný pochod podporujú aj viaceré bratislavské prevádzky
Zdroj: Instagram

Pietny pochod sa začína o 17.00 h.

Dnešný bratislavský pochod proti nenávisti voči LGBTI komunite podporila prezidentka Zuzana Čaputová vyvesením dúhovej zástavy pred Prezidentským palácom. Pochod sa začne už o 17.00 h na Zámockej ulici pred barom Tepláreň, kde rukou vraha v stredu večer zahynuli dvaja ľudia.

Na pódiu vystúpi okrem Zuzany Čaputovej aj bratislavský primátor Matúš Vallo či župan Juraj Droba. Svoju účasť oznámil aj premiér Eduard Heger. Nebude chýbať ani minister zahraničných vecí Rastislav Káčer či exminister školstva Branislav Gröhling. 

Dúhová vlajka
Zdroj: Instagram/Francien

Na znak podpory pietnej akcie sa zatvorí v hlavnom meste niekoľko prevádzok. Za všetky spomeňme podniky Grão a Pán Králiček či značky Slowatch a Buffet Clothing. Účasť na podujatí prisľúbilo na Facebooku vyše 8-tisíc ľudí.


Spomienková akcia si má uctiť obete Juraja a Matúša a odsúdiť násilie páchané na LGBTI ľuďoch. Zo Zámockej sa presunie na Námestie SNP, kde vystúpi aj majiteľ Teplárne Roman Samotný, podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka, Zlatica Maarová zo Združenia rodičov a priateľov LGBTI ľudí, rabín Misha Kapustin, Sandra Polovková z Post Bellum, komik Fero Joke a evanjelická farárka Anna Polcková.

Domov
Zdieľať
Diskusia