Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tímea Krauszová
14. októbra 2022, 10:46
Čas čítania 1:27

Majiteľ gay klubu Apollon k vražde na Zámockej: Je to hrozná tragédia, tých chlapcov sme poznali

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Na bezpečnosť hostí dohliada aj ochranka, zbrane sa dnu nedostanú.

Apollon gay club má bohatú históriu. V Bratislave funguje už 27 rokov a vytvára bezpečné a inkluzívne miesto na zábavu a tanec. V centre Starého Mesta na Palisádach poskytuje slobodu a útočisko pre členov LGBT+ komunity, ktorí sa chcú zabávať bez zbytočných a často nepríjemných pohľadov okolia. Stal sa fenoménom nielen pre LGBT Slovákov, ale aj Čechov.

Aj Apollonom otriasla vražda dvoch mladých ľudí, ktorá bola podľa všetkého zločinom z nenávisti. Jeho majiteľ Miloslav Horník pre Refresher povedal, že obete poznal. „Je to veľká tragédia aj pre nás.“ Vo štvrtok bol klub z úcty k zosnulým zatvorený, v piatok podľa príbehov na Instagrame plánujú znovu otvoriť. Chceli sme vedieť, či sa po vražde v niečom zmenia pravidlá, napríklad či zvýšia bezpečnostné opatrenia alebo budú meniť fungovanie.

Apollongay clubklubpárty
Zdroj: Refresher

Apollon bude fungovať aj naďalej, bezpečnosť je na prvom mieste

Aj naďalej bude v klube vždy prítomná ochranka, povedal nám Horník. Tá je prítomná každú noc počas všetkých párty v roku. „Filtrujeme ľudí, ktorí vchádzajú dnu. S nejakým väčším kovovým predmetom, ako je zbraň, sa k nám nedostanú.“ 

22. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 6:15 Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu

Vzhľadom na to, že klub sa nachádza v Starom Meste, snažia sa aj minimalizovať hluk na uliciach. Výsledkom je, že napríklad na privolaný taxík čakajú hostia v priestoroch klubu, ochranka sa snaží predchádzať väčším húfom ľudí na ulici. Nemali by sa tak stať terčom útoku. 

Systém fungovania inak klub meniť nejde. Útočníkom bol jedinec a nie organizovaná skupina, argumentuje Horník. Uznáva, že takéto tragické udalosti sa občas dejú, no Apollon podľa jeho slov ostáva bezpečným miestom pre dúhovú komunitu.

Vrahom je 19-ročník Juraj K. Zavraždil dvoch mladých ľudí, ktorí vychádzali z Teplárne. Polícia vraha našla na druhý deň po vražde mŕtveho. Mladík na svojom profile niekoľko hodín pred streľbou pri LGBT bare Tepláreň zverejnil viac ako 60-stranový manifest. V ňom sa opisuje ako chlapec zo Slovenska, narodený v roku 2003.

Majiteľ Teplárne Roman Samotný počas krátkeho tlačového brífingu povedal, že Tepláreň zažívala nenávistné prejavy pravidelne. Je ich tak veľa, že ich ani nenahlasujú všetky na polícii.

Refresher ti už aj v minulosti priniesol z Apollonu reportáž. Klikni sem a prečítaj si o našich zážitkoch na párty aj o tom, s kým sa náš redaktor rozprával a ako sa na mieste cítil ako heterosexuál.

18. júla 2021, 14:30 Čas čítania 7:06 Boli sme v prvom gay klube na Slovensku: zabávajú sa tu známi politici, ale aj ženy, ktoré nechcú, aby ich muži obťažovali Boli sme v prvom gay klube na Slovensku: zabávajú sa tu známi politici, ale aj ženy, ktoré nechcú, aby ich muži obťažovali
Domov
Zdieľať
Diskusia