Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 11:09
Čas čítania 0:51

VIDEO: Motív je pravdepodobne nenávisť k ľuďom inej rasy a sexuálnej orientácie. Slová sa premenili na skutky, tvrdí Lipšic

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Daniel Lipšic vyzval verejne činné osoby, aby vážili svoje slová.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic tvrdí, že polícia zatiaľ nevie potvrdiť konkrétny motív vraždy dvoch ľudí na ulici Zámocká pred klubom Tepláreň. „Vyšetrovanie je v počiatočnej fáze, robia sa všetky úkony, ktoré by vedeli dokresliť motív strelca,“ povedal Lipšic. 

Zároveň apeloval na verejnosť, aby si uvedomila, že slová sa niekedy premenia na skutky.

„Všetky verejne činné osoby by sa mali zamyslieť nad tým, či eskalácia vášní voči komukoľvek nemôže priviesť jedincov v emočne slabšej chvíli ku skutkom. Zatiaľ je pravdepodobným motívom tohto činu nenávisť k osobám inej rasy, inej sexuálnej orientácie. Obávam sa, aby podobné činy nepokračovali. Slová majú svoju váhu a vážnosť. Tí, ktorí ich vyslovujú, to robia z účelových dôvodov. Ale u iných osôb môžu tieto slová vyvolať podnet k násilnej akcii,“ povedal Daniel Lipšic médiám. 

Špeciálny prokurátor prišiel na miesto, kde našli zavraždeného útočníka zo Zámockej, krátko po policajtoch.  

Zatiaľ bližšie nekomentoval, či išlo o akt jednotlivca. Dodal, že bezpečnostné zložky momentálne veľmi podrobne monitorujú aktivity na internete. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Strelcom zo Zámockej je pravdepodobne 19-ročný Juraj. O vražde dvoch ľudí informoval sám ako prvý na Twitteri.
Obavy, že sa streľba z Bratislavy zopakuje, sú na mieste, tvrdí expert. Útočník si po vraždách užíval pozornosť (Rozhovor).
FOTO: Boli sme na prvom pochode za Matúša a Juraja, ktorých zavraždil strelec v Teplárni.
Domov
Zdieľať
Diskusia