Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. októbra 2022, 22:06
Čas čítania 0:45

Šéf diplomacie EÚ: Ak Putin použije na Ukrajine jadrové zbrane, zničíme ruskú armádu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vojenskou reakciou v prípade atómového útoku hrozí aj NATO.

Vysoký predstaviteľ Európskej únie pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep Borell povedal, že Západ ruskú armádu zničí, ak ruský prezident Vladimir Putin použije proti Ukrajine jadrové zbrane. „Putin hovorí, že neblafuje. Nemôže si dovoliť blafovať a musí byť jasné, že ani ľudia podporujúci Ukrajinu, členské štáty Európskej únie, Spojené štáty a NATO neblafujú,“ povedal šéf diplomacie EÚ.

Dodal, že akýkoľvek jadrový útok proti Ukrajine podnieti vojenskú odpoveď. Nie jadrovú, no takú silnú, že ruská armáda bude zničená.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg vo štvrtok na zasadnutí Severoatlantickej rady (NAC) uviedol, že základným účelom jadrového odstrašovania NATO je zachovať mier a zabrániť nátlaku voči spojencom Aliancie. Dodal, že okolnosti, za ktorých by NATO muselo atómové zbrane použiť, sú extrémne vzdialené.

Aj šéf NATO povedal, že ak by Rusko použilo akékoľvek jadrové zbrane proti Ukrajine, malo by to vážne následky. „Nebudeme špecifikovať, ako presne zareagujeme. Zásadne to však zmení povahu konfliktu.“

13. októbra 2022, 16:44 Čas čítania 1:01 Macron vyhlásil, že Francúzsko neodpovie jadrovými zbraňami v prípade, že ich Rusko použije proti Ukrajine Macron vyhlásil, že Francúzsko neodpovie jadrovými zbraňami v prípade, že ich Rusko použije proti Ukrajine

Putin nedávno vyhlásil, že na ochranu ruského územia vrátane štyroch anektovaných ukrajinských oblastí je odhodlaný použiť „všetky dostupné prostriedky“. Podpredseda ruskej Bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev v nadväznosti na to otvorene hovoril o možnom použití strategických jadrových zbraní na ochranu krajiny.

Domov
Zdieľať
Diskusia