Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
12. októbra 2022, 18:27
Čas čítania 1:08

Poslanec Klus bol proti odchodu strany SaS z koalície. Nechce predčasné voľby

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Poslanec Martin Klus chce zastaviť opozičné obštrukcie podporované stranou SaS a mať voľnú kartu pri hlasovaní. V prípade, že ju od vedenia nedostane, zvažuje odchod zo strany.

Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Martin Klus sa nezúčastnil na nedávnom hlasovaní o odvolávaní Igora Matoviča a aktuálne tvrdí, že sa s poslaneckým klubom nezhodujú na viacerých veciach.

Martin Klus v rozhovore pre SME povedal, že sa obáva výsledku prípadných predčasných volieb a jeho cieľom je oddialiť ich. 

„Ak moje rozdielne názory v strane budú tolerovať až do volieb, rád by som v poslaneckom klube pôsobil aj naďalej. Uvedomujem si, že ako nezaradený poslanec by som mal podstatne menej príležitostí realizovať sa v NR SR.“ Vstup do iného poslaneckého klubu Klus vylučuje. 

Martin Klus.
Martin Klus. Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Tvrdí tiež, že nesúhlasil s odchodom strany SaS z koalície a veril, že vzťahy v nej sa dokážu zlepšiť. Klus ďalej povedal, že si nevie predstaviť rokovať o predčasných voľbách so Smerom. 

„Ako poslanec a donedávna ešte štátny tajomník cítim istú mieru zodpovednosti za to, ako môžu dopadnúť predčasné voľby. Úprimne mi záleží na tom, aby sa trajektória zahraničnej a európskej politiky zásadne nezmenila.“ Po vyjadreniach opozičných politikov si Klus myslí, že jeho obava je na mieste.

V prípade rozpočtového provizória, ktoré by nastalo, ak by návrh rozpočtu v parlamente neprešiel, nevylučuje zmenu názoru. 

Matovič chváli Klusa

Kritika do vlastných radov v podaní Martina Klusa imponovala Igorovi Matovičovi. „Ako poznám bývalého kolegu, Martina Klusa za závan zdravého rozumu v SaS veľmi rýchlo popraví,“tvrdí minister financií.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

„Som rád, že kľúčový podpredseda strany sa nebojí nazvať záhubou to, kam bývalý kolega SaS vedie. Biť bandu so Smerom 1 a 2 plus ĽSNS 1 a 2, to je naozaj len pre silné žalúdky a popretie všetkého, čo kedy o boji s mafiou nasľubovali,“ dodáva Matovič.

Richard Sulík už avizoval, že jeho strana bude tvrdou opozíciou a zároveň chce rokovať s Hlasom a so Smerom o predčasných voľbách.

Domov
Zdieľať
Diskusia